Ο λόγος για τα έργα στους Συλλόγους του Νυδριού

Ο λόγος στους Συλλόγους του Νυδριού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Νυδρί 14/03/2021

 

Ο Πεζόδρομος  έχει τη δική του ιστορία.

 

3 δεκαετίες περιμέναμε την υλοποίηση της πεζοδρόμησης στο Νυδρί και είχε μείνει  στη ψυχή μας η αγωνία της προσμονής, όπως όταν περιμένει κανείς ένα θαύμα.

Ο λόγος στους Συλλόγους του Νυδριού

365 ημέρες έχουν περάσει, από τότε που οι τρεις Σύλλογοι  προσπαθούν να αποτρέψουν κακοτεχνίες και άλλα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου « Ανάπλαση – Πεζοδρόμηση» του κεντρικού δρόμου στη  μικρή πόλη.

Προχθές, 12 Μαρτίου,  είδαμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, στην εφαρμογή  του « σκουπιστού τσιμέντου»  στα καινούργια τμήματα όπου άρχισαν ο εργασίες. Πραγματικά έγινε μια πολύ καλή απόδοση της τεχνοτροπίας.

Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους, επιβλέποντες, τεχνίτες και εργάτες για τις ωραίες επιφάνειες που απέδωσαν και ευχόμαστε να προχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο και στα υπόλοιπα τμήματα, όπου προβλέπεται το συγκεκριμένο υλικό από τη μελέτη.

Η πρώτη σωστή εφαρμογή «σκουπιστού τσιμέντου»

Ο λόγος στους Συλλόγους του Νυδριού

Ο καταλύτης για την συγκεκριμένη πρόοδο, μετά από πολύμηνες επαφές μας με την Περιφέρεια ,ήταν ο τεχνικός μας σύμβουλος –  αρχιτέκτονας κ. Γιώργος Καββαδάς, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα  με το συνεργείο επί τόπου και κυρίως με τον επιβλέποντα του έργου με τον οποίο επίσης είχαμε πολλές επικοινωνίες. Ο ίδιος είχε συχνές επαφές και συνεννοήσεις  με τον κ. Κτενά για το θέμα αυτό. Είχαμε και εμείς αρχικά επικοινωνήσει μαζί του για την παρέμβαση αυτή.

Τον ευχαριστούμε πραγματικά  από καρδιάς.

 

Έχουμε μεγάλη αγωνία και για τα  αποπερατωμένα τμήματα με το συγκεκριμένο υλικό, τα οποία παρουσιάζουν τα γνωστά πλέον  προβλήματα με τις ρωγμώσεις και τα  ξεφλουδίσματα στις επιφάνειες. Πρόκειται για μεγάλες επιφάνειες στο Μεγάλο  Αυλάκι και σε πολλά τμήματα από το γεφύρι του Δημοσάρη μέχρι το Κοινοτικό Κατάστημα και την Εκκλησία.

Ο λόγος στους Συλλόγους του Νυδριού

Και εδώ έχουμε διαβεβαιώσεις  από τους αρμόδιους ότι θα διορθωθούν όλα αυτά τα συγκεκριμένα  προβλήματα  αισθητικής και αντοχής υλικού που έχουν προκύψει.

Είμαστε καλοπροαίρετοι, ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για τη σωστή εφαρμογή μιας ωραίας μελέτης  και πιστεύουμε ότι με καλή πίστη και συνεργασία θα λυθούν και αυτά τα θέματα.

 

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε  όλο τον κόσμο στο Νυδρί, που στήριξε τις  συγκεκριμένες δράσεις μας όλο αυτό το διάστημα, κυρίως για τους συγχωριανούς μας  που έβαλαν την υπογραφή τους .

Εν μέσω Πανδημίας, με τους μεγάλους περιορισμούς, συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 υπογραφές για την αλλαγή του συγκεκριμένου τσιμέντου με πλάκες από βότσαλο.

Ήταν μία λύση- έξοδος  κινδύνου, ΕΦΟΣΟΝ το σκουπιστό μπετόν  το οποίο απαιτεί  ειδικευμένη επεξεργασία,  δεν είχε τοποθετηθεί σωστά και η συγκεκριμένη τροποποίηση δεν θα προκαλούσε καμία  καθυστέρηση.

Αλλά εδώ η  Περιφέρεια ήταν απολύτως αρνητική και αντιμετώπισε την συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής  υλικού με φόβο σχεδόν μεταφυσικό, ενώ αντίστοιχες  τροποποιήσεις συμβαίνουν σε πρακτικό επίπεδο σε πολλά δημόσια έργα  κατά το στάδιο της εκτέλεσής τους. Ο νομικός μας σύμβουλος, κ. Πέτρος Χόρτης, είχε πολύ μεγάλο αποδεικτικό υλικό και τον ευχαριστούμε για  την ανιδιοτελή βοήθεια του.

Στην αιφνίδια συνάντησή μας με την κ. Κράτσα η οποία έγινε με σχετική πρωτοβουλία αποκλειστικά των Συλλόγων (και κανενός άλλου) και  την ευχαριστούμε γι’ αυτό, εστιάσαμε στην σωστή εφαρμογή του σκουπιστού τσιμέντου, σαν καλό δομικό υλικό που δίνει ωραία αποτελέσματα.

Η ίδια είχε μιλήσει τότε για καμπανάκι από τους πολίτες βλέποντας το φωτογραφικό υλικό που προσκόμισε  η κ. Ροντογιάννη. Και υπάρχει μία θετική επικοινωνία μέχρι σήμερα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Φυσικά την έχουμε ενημερώσει για την παρέμβαση του κ. Γ. Καββαδά.

 

Πολλές επισκέψεις έκανε στο Νυδρί και  ο τ. Αντιπεριφεριάρχης κ. Χαλικιάς. Η άποψή του ήταν ότι η σωστή εφαρμογή του συγκεκριμένου  τσιμέντου έχει καλό αποτέλεσμα.

Μας ενημέρωσε ότι έχει στείλει και σχετική  επιστολή   στην Περιφέρεια για το θέμα.

Αλλά και ο κ. Αντώνης Δουβίτσας, επίσης περιφερειακός σύμβουλος, ήρθε στο Νυδρί και θα ενημερώσει σχετικά το αρμόδιο συμβούλιο. Τους ευχαριστούμε επίσης.

 

Πολλές φορές αισθανθήκαμε χαμένοι στη μετάφραση στη δύσκολη αυτή περίοδο. Και ζητάμε από τους συμπολίτες μας  συγνώμη για πιθανές αστοχίες μας.

Νομίζουμε όμως ότι τώρα επιβεβαιωθήκαμε μετά από πολύ μεγάλο αγώνα και επιμονή. Αλλά το θέμα δεν είναι ποιος θα πάρει το κουλούρι της επιβεβαίωσης..

Το θέμα είναι ότι οι πολίτες στο Νυδρί ελέγχουμε , αντιδρούμε  υπερασπίζουμε  την ποιότητα της ζωής μας και τον τόπο μας  που τόσο πολύ τιμωρήσαμε και αλώσαμε πολλοί από εμάς.

 

Για όσους έχουν ένα πρόβλημα με τις παρεμβάσεις εξωθεσμικών – βλέπε εμάς- σε  θέματα που ανήκουν στη δαφνοστεφανωμένη  επικράτεια των θεσμικών, όπως είναι τα δημόσια έργα, πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:

Η καταστατική αρμοδιότητα των Συλλόγων να παρεμβαίνουν σε θέματα της Διοίκησης για λόγους  δημοσίου συμφέροντος, προστασίας του περιβάλλοντος, του επιχειρείν  κ.λπ, να ελέγχουν και να παρέχουν σχετική αρωγή είναι το πλαίσιο που έχει θέσει ρητά ο νομοθέτης και όχι εμείς.

Και επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ότι τα έργα δεν τα  παραλαμβάνουν μόνο οι αρμόδιοι με τις υπογραφές τους, αλλά κυρίως οι πολίτες, η ζωή τους και το μέλλον τους…

 

Με εκτίμηση,

Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ελλομένου

Σύλλογος για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου Β. Νταίρπφελντ

ΕΝΩΣΗ 2017 Σύλλογος Εστίασης Νυδριού

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *