Το σχόλιο της ημέρας: Παπούτσι απ΄ τον τόπο σου…

Το σχόλιο της ημέρας: Παπούτσι απ΄ τον τόπο σου…

Ποιο Διαφάνι με τις άγριες μέλισσες και με την μεγάλη  φαγωμάρα στον αγροτικό Συνεταιρισμό του; Στη Λευκάδα να δείτε  και στον δικό της Συνεταιρισμό, όπου οι θυμωμένες άγριες σφήκες δεν έβγαλαν μαχαίρια αλλά κεντριά, η θερμοκρασία ανέβηκε κατά μερικές χιλιάδες βαθμούς κι οι εξελίξεις είναι  εκτός από συγκλονιστικές και πρωτόγνωρες!

Λέμε πρωτόγνωρες γιατί εκτός απ΄ τις μηνύσεις και τις αγωγές που εναλλάσσονται μεταξύ των πρωταγωνιστών, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους έφεραν τα πράγματα και τον ίδιο τον Συνεταιρισμό εκεί που τον έφεραν, ακούμε και πράγματα απίστευτα  αλλά και μέχρι τώρα αδιανόητα: Πως δηλαδή, σε έναν συνεταιρισμό με χίλια τόσα μέλη απειλούνται σχεδόν όλοι τους με διαγραφή, γιατί (λένε) δεν είναι ενεργοί και γιατί δεν ψωνίζουν (όπως λένε) από τον Συνεταιρισμό!

Δεν ξέρω αν όντως υπάρχει νόμος που να λέει τέτοια πράγματα. Εκείνο που λέει η κοινή λογική όμως, είναι πως ακόμα κι αυτό να λένε οι νόμοι και τα καταστατικά, χρειάζονται κι άλλα πράγματα για να ευδοκιμήσουν οι απειλές. Όπως για παράδειγμα χρειάζονται οι “πληροφοριοδότες” (με κουκούλα ή άνευ), που θα πρέπει να παρακολουθήσουν τα προς διαγραφήν μέλη για να συγκεντρώσουν ντοκουμέντα και αποδείξεις στα εξής: Πρώτον αν ψωνίζουν από κάπου οι άνθρωποι και δεύτερον από που ψωνίζουν! Με άλλα λόγια θα χρειαστεί ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης κι επειδή οι φερόμενοι ως ύποπτοι είναι πολλές εκατοντάδες, ίσως και πάνω από χίλιοι, μάλλον θα πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή της ΣΙΑ ή έστω της Κα-Γκε-Μπε για να αποδειχθεί με τεκμήρια το αδίκημα! Τελικά φαντάζεστε πλάκα που θα έχει, να δούμε την μια και μοναδική γνωστή παρέα των “ενεργών” μελών που φτάνει-δεν φτάνει την ντουζίνα, να προσπαθεί να διαγράψει όλους τους υπόλοιπους, για να παραμείνουν αυτοί σαν τα νόμιμα μέλη;

Οι “υποψήφιοι” προς διαγραφήν πάντως γελάνε με όλα τούτα και λένε πως οι εμπνευστές των απειλών βρίσκονται σε παράκρουση από το άγχος τους, γιατί με τίποτε δεν τους βγαίνει το ξεπούλημα (όπως το χαρακτηρίζουν) της συνεταιριστικής περιουσίας που είναι και η πέτρα της διαφωνίας (και του σκανδάλου). Ότι και να κάνουν, λένε, πώληση με πατέντες και μεθοδεύσεις εν μέσω πανδημίας, χωρίς κανονική και ζωντανή γενική συνέλευση, δεν γίνεται. Βέβαια την πραγματική συνέλευση την αποφεύγουν, γιατί γνωρίζουν πως εκεί δεν θα έχουν την παραμικρή τύχη, αφού ο κόσμος του Συνεταιρισμού γνωρίζει πλέον πολύ καλά, τόσο το ποιον ενός εκάστου όσο και τα φανερά ή κρυφά παρεπόμενα.

Γι αυτό σας λέω, τι Διαφάνια και άγριες μέλισσες μου λέτε, όταν έχουμε το δικό μας σήριαλ με πιο άγρια πλοκή και μεγαλύτερο σασπένς; Άλλωστε το λέει κι η παροιμία που μας συστήνει “παπούτσι απ΄ τον τόπο σου…”

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *