Το σχόλιο της ημέρας: Τους νησιώτες τους ρώτησε;

Το σχόλιο της ημέρας: Τους νησιώτες τους ρώτησε;

Η δράση και τα  αιτήματα που καταθέτουν και “παλεύουν” οι βουλευτές και ιδιαίτερα αυτοί της επαρχίας, συνήθως έχουν δυο στοχεύσεις: Η πρώτη είναι για να γίνουν έργα που θα βελτιώσουν την  ζωή των κατοίκων (δηλαδή των ψηφοφόρων) στην περιοχή όπου εκλέγονται. Η δεύτερη, που ίσως για τους περισσότερους αιρετούς είναι και η σπουδαιότερη, είναι να αυξήσουν τόσο τους κομματικούς όσο και κυρίως τους προσωπικούς τους ψήφους στο μέλλον.

Ο βουλευτής Λευκάδας κατά την πρόσφατη επίσκεψη των τριών Γενικών Γραμματέων των υπουργείων, σαν ένας υποδειγματικός οικοδεσπότης, τους συνόδευε και τους ξεναγούσε -μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη- στην περιοδεία τους στα μικρότερα νησιά μας, ενώ στην συνέχεια συμμετείχε μαζί τους και στην σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε στο Διοικητήριο η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.  Έτσι είχε όλη την ευκαιρία να τους θέσει -μεταξύ άλλων- το αίτημα να αποκτήσει Λιμενικό Σταθμό το Μεγανήσι!

Δεδομένου όμως πως το Λιμενικό Σώμα είναι το μάτι και το χέρι του νόμου που ελέγχει τις θαλάσσιες δραστηριότητες και δεδομένου επίσης πως οι (πολλοί) ψαράδες του Μεγανησίου του Καλάμου και του Καστού έχουν υποστεί πολλούς και επώδυνους περιορισμούς από την Ευρωπαϊκή κυρίως νομοθεσία τα τελευταία χρόνια, που τους έχει δυσκολέψει κατά πολύ την ζωή και το επάγγελμα, αμφιβάλλω κατά πόσο αυτοί θα ενθουσιαστούν, αν τελικά ευδοκιμήσει η βουλευτική  προσπάθεια.

Με άλλα λόγια είναι σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο για τον αιρετό, να πάει για μαλλί και να γυρίσει κουρεμένος! Και τότε ακόμα κι η προστάτιδα Φανερωμένη, (η εικόνα της οποίας δωρήθηκε στους Γ. Γραμματείς και στον ίδιο) είναι αμφίβολο αν θα βοηθήσει…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *