Ο …δικαστής κ. Παναγιώτης Γληγόρης!

Ο …δικαστής κ. Παναγιώτης Γληγόρης!

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα

Να πληροφορήσουμε το συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γληγόρη, δικηγόρο στο επάγγελμα, όπως άλλωστε μετ’ επιτάσεως ζήτησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Λευκάδας της 10ης Αυγούστου 2020 που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη ότι, ήμουν Δήμαρχος Καρυάς την τετραετία 2007-2010.

Είναι προφανής ο λόγος που επαναλάμβανε την συγκεκριμένη ερώτηση όπως προφανής είναι και ο σκοπός της τεχνητής πόλωσης που δημιούργησε στο Δ.Σ. : Να μην απαντήσει στην ερώτηση που θέσαμε στον ίδιο σχετικά με το έργο που επιτέλεσε ένα χρόνο τώρα η επιτροπή παρακολούθησης της διαχείρισης των ανεπιτήρητων παραγ. ζώων και κυρίως να μην απαντηθούν οι … ενοχλητικές ερωτήσεις μας από τον Δήμαρχο κ. Καλό και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ζουριδάκη…. Ερωτήσεις σχετικές με το ημερήσιο κόστος σίτισης των ζώων που έχουν περισυλλεγεί, τις συνθήκες διαβίωσής τους στη σταυλική εγκατάσταση και τη μη εκποίησή τους μήνες τώρα μετά τη σύλληψή τους).

Η προσπάθειά του κ. Π. Γληγόρη φυσικά και στέφθηκε από επιτυχία αφού ως συνήθως ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στ. Ρόκκος έσπευσε (όπως άλλωστε πράττει κάθε φορά που κάποιος αντιπαρατίθεται μαζί μας) να τον συνδράμει. Και με την αχαρακτήριστη όσο και πρωτόγνωρη ενέργειά του να μου “κλείσει” τη σύνδεση (internet) και να με αποκλείσει από τη συνέχεια της συνεδρίασης πέτυχε το επιθυμητό για εκείνους αποτέλεσμα, δηλαδή κανείς τους να μη μπει στον κόπο να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, αποφεύγοντας έτσι και τις … κακοτοπιές (!) Και ελεύθεροι πλέον, επιδόθηκαν στην αρεστή τους πρακτική να … κορωνάρουν τις δήθεν εύστοχες επιλογές τους και να επαίρονται για τα αποτελέσματα που αυτές θα φέρουν στην πρόοδο του τόπου…

Επανερχόμενοι στο συνάδελφο κ. Παν. Γληγόρη, να εξηγήσουμε ότι κατά τη συζήτηση για τον κανονισμό σχετικά με τα ανεπιτήρητα βοοειδή,  αφού πήρε ύφος … προέδρου δικαστηρίου όπως άρμοζε στην περίστασή του, και αφού ισχυρίσθηκε ότι κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 … είχε συναντήσει βοοειδή σε διάφορα μέρη του νησιού όπως στη Νικιάνα, τον Επίσκοπο… (και στο Νυδρί, στη Βαυκερή, τα Πλατύστομα … έσπευσε να τον συνδράμει και ο συνάδελφος κ. Χρήστος Γληγόρης  εξέδωσε και την … ετυμηγορία του :

Ήμουν ένοχη και κύρια υπεύθυνη για την ύπαρξη του προβλήματος των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στο νησί καθώς,  με την ιδιότητά μου ως δήμαρχος Καρυάς όφειλα τότε να είχα λύσει το πρόβλημα (!)

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τον … δικαστή κ. Παν. Γληγόρη, πως ούτε η Νικιάνα και ο Επίσκοπος, αλλά ούτε και το Νυδρί, η Βαυκερή ή τα Πλατύστομα, ανήκαν στον πρώην Δήμο της Καρυάς, για να το έχει υπόψη του τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεπώνυμός του κ. Χρήστος, ώστε την επόμενη φορά που πιθανόν θα … θυμηθούν και άλλα κακώς κείμενα περιοχών της ορεινής Λευκάδας κατά τη διάρκεια των ετών της θητείας μου, να φροντίσουν να επιλέξουν τουλάχιστον τον … σωστό οικισμό (!)

Να τον πληροφορήσουμε επίσης ότι, ο σχετικός με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα Νόμος, σε εφαρμογή του οποίου και με τη δική του συμμετοχή και ψήφο το Δ.Σ. έλαβε ήδη αρκετές σχετικές αποφάσεις και συγκρότησε επιτροπές, είναι ο Ν. 4056/2012.

Μήπως ακόμη θα πρέπει να του εξηγήσουμε και ότι μετά την έκδοση και δημοσίευση του Νόμου αυτού, (δηλαδή στις 12/03/2012), μεταβιβάσθηκε η αρμοδιότητα της διαχείρισης των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στους Δήμους, άρα και κατά τη δική του λογική στους δημάρχους (;)

Επομένως για την περίπτωση του νησιού μας ας “καθίσει” στο … εδώλιο του κατηγορουμένου που έχει “στήσει” τον πρώην δήμαρχο κ. Κων. Αραβανή και τους τότε στενότατους συνεργάτες του μεταξύ των οποίων και το σημερινό πρόεδρο του Δ.Σ., τον διάδοχό του και πρώην δήμαρχο κ. Κων. Δρακονταειδή και τους ανθρώπους του οι οποίοι σήμερα  συχνά μας κουνάνε το δάχτυλο και το σημερινό και  “συνοδοιπόρο” του δήμαρχο, κ. Χαρ. Καλό  …

 

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

πρώην δήμαρχος Καρυάς

Δημοτική Σύμβουλος Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *