Σχόλιο της ημέρας; Μήπως να πέσουμε στους Εγκρεμνούς?

Σχόλιο της ημέρας; Μήπως να πέσουμε στους Εγκρεμνούς?

Μέσα στη μαυρίλα και την απελπισία από τον κορωνοϊό, ευτυχώς ήρθαν στην επικαιρότητα οι Εγκρεμνοί κι έτσι γέλασε κάπως το χειλάκι μας! Και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί:

Η αρχή έγινε από τον βουλευτή, ο οποίος με ένα απλό Δελτίο Τύπου πληροφορούσε τους Λευκαδίτες για την πρόοδο που σημειώθηκε τελευταία στο έργο της πρόσβασης στην παραλία των Εγκρεμνών, κι ότι σε πολύ σύντομο διάστημα αυτό θα παραδοθεί σε χρήση των Λευκαδίων και των επισκεπτών τους.

Τι ήταν να το πει, ή μάλλον να το γράψει ο άνθρωπος! Ο πρώτος που ενοχλήθηκε ήταν ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος  θεωρώντας πως ο βουλευτής καπηλεύεται ένα δικό του έργο, έσπευσε να αποκαταστήσει τα πράγματα -και την “…αλήθεια”- με ένα δικό του Δελτίο Τύπου, απ΄ αυτά που εκδίδει για ψύλλου πήδημα από τότε, μετά την εκλογική του συντριβή, που αποφάσισε πως πρέπει να έχει πολιτικό μέλλον οπωσδήποτε!

Παρόλο που ο βουλευτής είναι ήπιων τόνων άνθρωπος και γενικώς αποφεύγει τις αντιπαραθέσεις με οξύτητα, σε τούτη την περίπτωση του έδωσε μια έμμεση πλην σαφέστατη και γεμάτη νόημα απάντηση, που έβαζε τα πράγματα -και τον ίδιο- στην θέση τους.

Το άγχος όμως λένε είναι κακός σύμβουλος, πόσω μάλλον όταν κάποιος υπέρμετρα φιλόδοξος νιώθει να απειλούνται τα όνειρα (ή κατά την εκτίμηση άλλων οι ονειρώξεις του θερινής νυκτός!)

Έτσι παίρνοντας μαζί του το 80% της παράταξής του και την άδεια της υπερκείμενης Αρχής, για να μην μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για αυθαίρετη ενέργεια, έσπευσε να επισκεφθεί το “έργο του” στους Εγκρεμνούς και με νέο Δελτίο Τύπου του, να πληροφορήσει ο ίδιος τους Λευκαδίτες γι αυτά που ήδη τους πληροφόρησε ο βουλευτής, προσθέτοντας βέβαια πως το έργο ήταν δικό του! Και δεν παρέλειψε να κλείσει το δελτίο του με μια εξυπνακίστικη αναφορά στον βουλευτή!!

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι έξυπνο (και συμφέρον) για τον φιλόδοξο πρώην δήμαρχο να μιλάει στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί. Εκείνο όμως που είναι προφανές, είναι πως μάλλον δεν κατάλαβε το μήνυμα που του έστειλαν οι Λευκαδίτες στις τελευταίες δημοτικές εκλογές κατά τις οποίες, αν δεν λαθεύω, έγινε ο μοναδικός εν ενεργεία δήμαρχος Λευκάδας, μετά την μεταπολίτευση τουλάχιστον, που προσπάθησε να επανεκλεγεί, αλλά δεν προκρίθηκε καν στον δεύτερο γύρο! Αυτό συνιστά ένα ακόμη σπάνιο ρεκόρ για τον πρώην αιρετό, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα άλλα μοναδικά του ρεκόρ και “επιτεύγματα”…

Προκειμένου λοιπόν να τον βοηθήσουμε να το καταλάβει, θα του πούμε πως οι Λευκαδίτες θεωρούν την θητεία του απολύτως αποτυχημένη, καθόσον του χρεώνουν πως έχοντας κυβέρνηση και περιφέρεια κομματικά ομογάλακτες και φιλικές και με έναν ισχυρό σεισμό για σύμμαχό του, στην αρχή της (5ετούς μάλιστα) θητείας του, δεν έκανε σχεδόν τίποτα απ΄ τα πολλά, σπουδαία και χρήσιμα που μπορούσε να κάνει… Και βέβαια δεν του περιποιεί τιμή να μιλάει για ένα έργο που ξεκίνησε στην αρχή της θητείας του (προ πενταετίας), το οποίο ακόμη καρκινοβατεί και ολοκληρώνεται από άλλη διοίκηση (και κυβέρνηση) τόσο αργότερα…

Θυμηδία όμως προκάλεσε και η παρέμβαση (μέσω fb) για το θέμα των Εγκρεμνών ενός “καπετάνιου” των ημεροπλοίων του Νυδριού, (απ΄ αυτούς με τα πολλά …γαλόνια και τα καθόλου διπλώματα), ο οποίος πρότεινε η παραλία των Εγκρεμνών να παραμείνει παρθένα από τους επισκέπτες της ξηράς και να είναι επισκέψιμη μόνο από την θάλασσα!

Ομολογώ πως δεν κατάλαβα την πρόταση του “καπετάνιου”.  Γιατί με δεδομένο τον πρόσφατο πολλαπλό βιασμό της παραλίας του Πόρτο Κατσίκι (και όχι μόνο) από κάποιο άλλο ημερόπλοιο, κομμάτι δύσκολο μου φαίνεται η δυστυχισμένη αυτή παραλία να παραμείνει “παρθένα” αν έχει τέτοιους επισκέπτες και μάλιστα αποκλειστικούς…

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, μήπως πρέπει να πέσουμε εμείς στους Εγκρεμνούς για να γλιτώσουμε;

Για σκεφθείτε το!

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *