Η ντροπή της ημέρας

Η ντροπή της ημέρας

[Φωτο αρχείου]

Ντροπή της ημέρας είναι τρόπος του λέγειν δηλαδή, γιατί κατά πάσα περίπτωση αυτό που συνέβη θα αποδειχθεί και  η ντροπή της χρονιάς, αλλά -ελπίζουμε- και η ντροπή της τετραετίας αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου (και μη χειρότερα, δηλαδή…)

Απίστευτα κι εντελώς απαράδεκτα πράγματα συνέβησαν στην πρόσφατη (δια τηλεδιάσκεψης) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας, που ξεκίνησε χθες (Μ. Δευτέρα 13-4-20) και ολοκληρώθηκε σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται λοιπόν για μια ακραία βρωμολογία που ακούστηκε από το μικρόφωνο ενός διακριτού συντελεστού της συνεδρίασης, η οποία  έγινε αντιληπτή τόσο από όλους τους δημοτικούς συμβούλους που ήταν συνδεδεμένοι με την διαδικασία όσο και από όσους εξωτερικούς ακροατές παρακολουθούσαν live την συνεδρίαση μέσω των ΜΜΕ που την μετέδιδαν. Συγκεκριμένα κι ενώ η συζήτηση βρίσκονταν στο 2ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, που αφορούσε την λήψη απόφασης για την πρόσληψη εργατικού προσωπικού μέχρι 5 ημερομίσθια τον μήνα και η οποία με ευθύνη του προέδρου εντελώς αδικαιολόγητα είχε ξεφύγει από κάθε τάξη και  (χρονικό) όριο του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ., εξ αιτίας της επιμονής των εκπροσώπων της παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα” και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να θεωρούν προσβλητική την τόσο βραχεία πρόσληψη και να επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά την  αντίθεσή τους στον συγκεκριμένο νόμο που την προβλέπει, τότε ήταν που κάποιος από μικροφώνου “επιβήτορας” απευθυνόμενος προς …κάποιους (ποιους άραγε;)  στοχοποίησε το “μ… της μάνας τους”.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή μιλούσε  (έχοντας πάρει για πολλοστή φορά τον λόγο) ο κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά -όπως είπε λίγο μετά- από κάποιους εξωτερικούς ακροατές για το απαράδεκτο συμβάν, οπότε και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησε μαζί με την παράταξή του από την συνεδρίαση.

Ήταν κυριολεκτικά “κεραυνός εν αιθρία” η παραπάνω πεζοδρομιακή έκφραση επιπέδου της αλήστου μνήμης Τρούμπας, η οποία και δεν είναι δυνατόν να περάσει έτσι. Απ ότι φαίνεται όλοι γνωρίζουν τον πολύ διακριτό δράστη-επιβήτορα, που τόσο αψυχολόγητα και αναίτια ήρθε εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού να ταράξει τα νερά και να δυναμιτίσει την λειτουργία του οργάνου και μάλιστα σε μια επουσιώδη συζήτηση που γίνονταν έτσι για την τιμή των κομματικών όπλων και που  μόνο για ένταση και αντεγκλήσεις δεν προσφέρονταν. Οι αρμόδιοι πάντως οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ούτε να τους περάσει καν απ΄ το μυαλό να το κουκουλώσουν…

Πρώτος οφειλέτης είναι ο πρόεδρος που δεσμεύτηκε δημοσίως πως θα ερευνήσει το καταγεγραμμένο βίντεο και θα ενημερώσει αρμοδίως το σώμα. Από εκεί και πέρα ευχής έργο θα ήταν να παραιτηθεί αυτοβούλως ο δράστης, ζητώντας μάλιστα την συγνώμη που οφείλει. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλουν να τον παραιτήσουν άμεσα όσοι έχουν την θεσμική ευθύνη…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *