Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ: Καταργούνται 16 αεροπορικές γραμμές

Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ: Καταργούνται 16 αεροπορικές γραμμές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Καταργούνται 16 δρομολόγια παροχής δημόσιας υπηρεσίας                                              σε τακτικές αεροπορικές γραμμές.                       Εκτός και η γραμμή Κέρκυρα, Άκτιο (Λευκάδα), Κεφαλονιά, Ζάκυνθος.

 

Η ΝΔ αφήνει εκτός 16 από τις 28 άγονες επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές που  λειτουργούσαν επί ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και τη γραμμή Κέρκυρα – Άκτιο (Λευκάδα) – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας / Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2020/C29/05), με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, καταργούνται 16 από τα 28 δρομολόγια παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε τακτικές αεροπορικές γραμμές, που λειτούργησαν  επί ΣΥΡΙΖΑ.

Στα καταργούμενα δρομολόγια περιλαμβάνεται και η αεροπορική γραμμή Κέρκυρα – Άκτιο (Λευκάδα) – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος, η οποία μαζί με την θαλάσσια σύνδεση των νησιών του Ιονίου, τα 2 τελευταία χρόνια, λειτούργησαν εκτός των άλλων πολύ θετικά και για τη συνοχή της Περιφέρειάς μας.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών άφησε εκτός επιδότησης ακόμη και γραμμές που εξυπηρετούν προβληματικές νησιωτικές περιοχές μεταξύ των οποίων τα Κύθηρα, τη Μήλο, τη Νάξο, την Πάρο, κ. ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στον διαγωνισμό του 2016 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ζητούσε επιπλέον επεκτάσεις αεροπορικών συνδέσεων δημόσιας υπηρεσίας για συγκεκριμένες νησιωτικές περιοχές τις οποίες τώρα καταργεί, όπως π.χ για τα Κύθηρα!

Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφερθούμε στην ασυνέπεια, την υποκρισία και το ψέμα αυτής της διακυβέρνησης και όσων την στηρίζουν, αφού για ακόμη μια φορά απλά αυτοεπιβεβαιώνονται.

Απαιτούμε όμως η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες μεταφορών που αποτελεί δημόσιο αγαθό και δικαίωμα, να μην υποτάσσεται στη λογική της ανάλυσης κόστους – ωφέλειας.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

5/2/2020

 

4 Σχόλια

 1. Επειδή υπάρχει σε τοπικό site ανακοίνωση του πρώην ΑντιπεροφεριάρχηΤουρισμού ανακοίνωση πολύ διπλωματικά γραμμένη”ότι σε επικοινωνία του με την SKAYEXPRESS τον διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν την πτήση” να διευκρινίσουμε ότι άλλο η συνέχιση λειτουργίας της αερογραμμής και άλλο η καυτάργηση της επιδότησης της.
  Αν αναζητήσει κανείς στη Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. ΤΗΝ απόφαση 2020/C29/05θα διαπιστώσει ποιές γραμμές εγκρίνονται(ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τά από εισήγησητου Ελληνικού Υπουργείου Μεταφορών, θα διαπιστώσει ότι στον πίνακα δεν υπάρχει η εν λόγω γραμμή, τουτέστιν καταργείται η εποδότηση της. Μην παίζουμε με τις λέξεις ”εγκρίνω” και ΄”καταργώ”. Όταν από τις υπάρχουσες 28 εγκρίνω τις 12 τι σημαίνει αυτό;Απλά ΚΑΤΑΡΓΏ τις 16.

  • FortsaLefkada

   Αμάν Μικρέ Σερίφη μου, ούτε εκπρόσωπος τύπου της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ να ήσουνα…

   • Είμαι εκπρόσωπος μόνο του εαυτού μου, απλά δεν μου αρέσει να υποτιμούν την νοημοσύνη μου.
    Επαναανάρτηση των παλιών σχετικά με τις συσκέψεις για τις βιντζότρατες δεν είδα.
    Επ αυτού κάτι ακόμη ενημερωτικά. Το επιχείρημα (όχι δικό σας) ότι στην Τουρκία επιτρέπεται η βιντζότρατα είναι σοβαρό επιχείρημα από τους ενδιαφερομένους για να προωθήσουν τις θέσεις τους. Η απόφαση είναι κοινοτική οδηγία από την επιτροπή αλιείας. Απ ότι γνωρίζω η Τουρκία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. οπότε γιατί την επικαλούνται;

 2. FortsaLefkada

  Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ψαράδες που αισθάνονται πως χάνουν το πατροπαράδοτό τους βιοποριστικό επάγγελμα και οι οποίοι (σωστά ή λαθεμένα)
  πιστεύουν ακράδαντα πως η Ευρωπαϊκή αυτή πολιτική οφείλεται σε συγκεκριμένη επίτροπο που ήθελε να υποστηρίξει τις μεγάλες (και πολύ συγκεκριμένες) εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *