Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο

%ce%b5%cf%81%ce%b3-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις λαϊκές ανάγκες για υγεία.

Εργαζόμενοι -ες, συνταξιούχοι, άνεργοι,αυτοαπασχολούμενοι

Μπροστά σε όσα δύσκολα βιώνουμε με την μείωση μισθών και συντάξεων, την καταλήστευση του εισοδήματός μας από τους εξοντωτικούς φόρους, την ακρίβεια, το τεράστιο κόστος για φάρμακα και υγεία, το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας καλεί εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, άνεργους, γυναίκες απο λαϊκά στρώματα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο την Πέμπτη 6 Οκτώμβρη στις 11:00 πμ.

Και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες περιόρισε την κρατική υποχρηματοδότηση για την Υγεία στα 1,4 δισ για κάθε χρόνο  μέχρι και το 2018. Μάλιστα, ακόμα και αυτό το ποσό θα βρίσκεται υπό αίρεση προς τα κάτω, με τον «αυτόματο κόφτη» των δημόσιων δαπανών, αν ξεφεύγουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Μια χρηματοδότηση που είναι μειωμένη κατά 10 εκ. ευρώ (-0,65%) και προστίθεται στην αντίστοιχη περυσινή δραστική μείωση κατά 22,8%. Και όλα αυτά την στιγμή που για το κεφάλαιο η συγκυβέρνηση με τον νέο αναπτυξιακό νόμο τα δίνει όλα.

Τα αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής ήδη τα βιώνουμε καθημερινά με την έλλειψη προσωπικού, με την έλλειψη του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με το κλείσιμο Κέντρων Υγείας και την παραπέρα υποβάθμιση τους όπως το ΚΥ Βασιλικής. Πεθαίνει κόσμος εξ’ αιτίας της βάρβαρης ταξικής πολιτικής για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και της πληρωμής των δανειστών. Ταυτόχρονα δρομολογούνται εξελίξεις με στόχο την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού. Ουσιαστικά θέλουν να προσελκύσουν πελάτες τουρίστες, όπως έκαναν με το νοσοκομείο της Σαντορίνης, μετατρέποντας το νοσοκομείο με μια κερδοφόρα επιχείρηση που θάναι απλησίαστη για τους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Λευκάδας.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια, ακόμα περισσότερο δεν θα κάτσει τώρα που η επίθεση γίνεται πιο βάρβαρη. Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχές λαίκές οικογένειες θα πρέπει να κάνουν το βήμα να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους συλλόγους τους με σκοπό να οργανώσουν την πάλη τους για να βάλουν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Έλα και εσύ μη μένεις αμέτοχος! Μην περιμένεις “ουρανοκατέβατες” λύσεις. Όσο κάθεσαι και περιμένεις, τόσο προς το χειρότερο πάμε. Ελα να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο, στην Ε.Ε και το ΔΝΤ, να κλιμακώσουμε τους αγώνες, διεκδικώντας:

  • Κανένας συνάδελφος, άνεργος, εργαζόμενος, συνταξιούχος, αυτοαπασχολούμενος, φτωχός αγρότης να μη βρει κλειστή την πόρτα του νοσοκομείου για το πρόβλημά του.
  • Ούτε ευρώ από την τσέπη μας για εξετάσεις, φάρμακα, νοσηλεία κλπ.
  • Προσλήψεις τώρα μόνιμες όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Προσλήψεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των κλινικών με μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα. Μόνιμο προσωπικό για την τροφοδοσία, τη φύλαξη, για όλο το λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.
  • Αναβαθμισμένο και πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό του νοσοκομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *