Μεγάλη η ανταπόκριση της κοινής γνώμης στο “πελώριο σκάνδαλο”

Ηλίας 1

Πολλά, πάρα πολλά ήταν τα επιδοκιμαστικά σχόλια που εισπράξαμε (με όλους τους τρόπους) απ΄ τους συμπατριώτες μας κατά το τελευταίο διήμερο για το άρθρο του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ μετον τίτλο “Πελώριο σκάνδαλο: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν συνδιοργάνωση με το μέσο”!

Ιδιαίτερη βαρύτητα όμως έχει η σχετική ανάρτηση στο fb  του (ανεξάρτητου) δημοτικού συμβούλου κ. Ηλία Κοντογεώργη. Κι αυτό γιατί ο κ. Κοντογεώργης, εκτός από δημοτικός σύμβουλος, είναι ο καταλληλότερος εκ των συμπολιτών μας να εκφέρει γνώμη σε ζητήματα ΜΜΕ, όχι μόνο γιατί επί σειράν ετών υπήρξε στέλεχος σε μεγάλη Αθηναϊκή εφημερίδα με πανελλήνια κυκλοφορία, αλλά και γιατί υπήρξε ο δημιουργός, εκδότης και διευθυντής για περισσότερα από δώδεκα συνεχή χρόνια, της μεγαλύτερης τοπικής εφημερίδας “τα Νέα της Λευκάδας”!

Αναφέρει λοιπόν ο κ. Κοντογεώργης στον προσωπικό του λογαριασμό:

 

Παρακολουθώντας τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, πληροφορήθηκα πως το καλύτερο εμπορικά Σάββατο του προσεχούς Αυγούστου, 13 του μηνός, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου συνδιοργανώνει συναυλία με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες μαζί με τοπικό μέσο ενημέρωσης.
Η βιασύνη του μέσου να διαφημίσει την συναυλία και το επίπεδο συνεργασίας με το Δήμο, είναι κάτι που μου τράβηξε την προσοχή. Το άρθρο της ιστοσελίδας fortsalefkada.gr με τίτλο “Πελώριο σκάνδαλο: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν συνδιοργάνωση με το μέσο!” (https://www.fortsalefkada.gr/arthra/34266/) που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 14 Μαίου είναι αλήθεια πως με έκανε ν’ ανησυχώ. Ενέτεινε τον προβληματισμό μου.
Μέσα από το ρεπορτάζ, φαίνεται πως το μέσο ενημέρωσης έχει ένα ξεχωριστό ρόλο και λόγο, όσον αφορά τις εκδηλώσεις.
Χωρίς καν να έχει πάρει απόφαση το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου και φυσικά χωρίς να έχει ανακοινώσει την εν λόγω εκδήλωση, το τοπικό μέσο ενημέρωσης να διαφημίζει την συνεργασία μαζί του.
Χωρίς πλαίσιο συνεργασίας που να ρυθμίζουν δικαιώματα και υποχρεώσεις των δυο πλευρών. Χωρίς να έχει διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.
Θεωρώ πως ο βασικός ρόλος του κάθε τοπικού μέσου ενημέρωσης, είναι ο έλεγχος της τοπικής εξουσίας και όχι συνεργασίες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να εγείρουν άλλου είδους ζητήματα και σκέψεις.
Ο “ελεγκτικός” ρόλος των media που συμπλέουν με αυτόν των “εποπτευόμενων” αρχών εξουσίας εγείρει ερωτηματικά για τις σχέσεις τους.
Τέτοιου είδους σχέσεις ενίοτε παραπέμπουν ευθέως και σε φαινόμενα διαπλοκής. Σχέσεις που έχει πληρώσει και πληρώνει σκληρά ο λαός μας.
Επειδή δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως οι αιρετοί μας έχουν καμία σχέση διαπλοκής, θα περιμένω τις απαντήσεις τους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

(Σημείωση Σύνταξης του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ: Σας ευχόμαστε να έχετε τις απαντήσεις που περιμένετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Κοντογεώργη, αν κι εμείς δεν είμαστε ούτε κατ΄ελάχιστον αισιόδοξοι γι αυτό. Ούτε ο αείμνηστος Τσαουσέσκου βλέπετε έδινε ποτέ τέτοιου είδους απαντήσεις, κι ας ήταν κι εκείνος …”αριστερός”!)                               

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *