Ο θάνατος της πινακίδας!

αρχική

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Μεσημεράκι της Κυριακής και το δημοτικό εκτελεστικό απόσπασμα αποτελούμενο από τρεις(!) αντιδημάρχους και απροσδιόριστο αριθμό εργαζομένων περιπολεί εμφανώς αγριεμένο στην ανατολική παραλία της πόλης, διψασμένο για “αίμα” από αυθαίρετες πινακίδες!

1

Δεν αργούν να εντοπίσουν την δυστυχισμένη πινακίδα του ΚΤΕΛ στην γωνία της παραλιακής πλατείας (και μαζί της μια ακόμη με την -πολύτιμη- ένδειξη της κατεύθυνσης προς το πάρκινγκ), που στέκονταν φάτσα μόστρα στους επισκέπτες της πόλης, μόλις αυτοί περνούσαν τον Πόντε. Η συνεννόηση της ομάδας των “στρατοδικών” έγινε αστραπιαία κι εντολή του ξηλώματος δόθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα χωρίς κουβέντα, με τα μάτια!

2

Η τύχη της διπλοπινακίδας έχει κριθεί και το γνωστό ελληνικό σύστημα (ένας δουλεύει – δέκα κοιτάζουν) μπαίνει σε δράση.

3

Μάταιη κάθε προσπάθεια αντίστασης! Η άτυχη πινακίδα παραδομένη ξεριζώνεται…

4

Άπνοο το θύμα, εναποτίθεται τάβλα στις πλάκες της πλατείας…

5

Ψυχρό κι ανέκφραστο το απόσπασμα, της γυρίζει την πλάτη και ψάχνει το επόμενο θύμα του…

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Φοβάμαι πως η “συγχωρεμένη” αυτή πινακίδα, ήταν μια απ΄ τις πιο χρήσιμες του είδους της, αφού και οι δυο προορισμοί που έδειχνε είναι ζωτικής σημασίας για τους ξένους μας. Αυτό όμως προφανώς δεν έφθανε για να σωθεί απ΄τις προγραφές του αποφασιστικού Ροβεσπιέρου Μάρκου και των ανθρώπων του!

Συνέβη το ακριβώς αντίθετο δηλαδή απ΄αυτό που (δεν) συνέβη, τόσο με τα κόκκινα πανώ των συντρόφων (που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία πάνω) να υποδέχονται τους ξένους, με το που βγαίνουν αυτοί απ΄την γέφυρα του Κάστρου και μπαίνουν στο νησί, όσο και με την πελώρια “ενημερωτική” πινακίδα του ΕΣΠΑ που “ενημερώνει” για το έργο του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στη …Βασιλική(!) και το οποίο αποτελεί την σκορδοκαΐλα των επισκεπτών!

Αυτά λοιπόν γλίτωσαν την εκτέλεση, είτε γιατί δεν το τόλμησαν οι εκτελεστές, είτε γιατί έκριναν πως δείχνουν προς την σωστή κατεύθυνση και άρα είναι χρήσιμα…

Εκτός κι αν υπάρχουν αρχέγονοι κι ακατάλυτοι δεσμοί (άλλου είδους) μαζί τους…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *