Τιμητική διάκριση για την EQUAL SOCIETY και τον πρόεδρό της

Τιμητική διάκριση για την Equal Society και τον πρόεδρό της

Δελτίο Τύπου

Τιμητική διάκριση για την Equal Society από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδας & Ιθάκης

Τον Λευκαδίτη δημοσιογράφο και πρόεδρο του οργανισμού Equal Society κ.  Σπύρο Φρεμεντίτη τίμησε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος για την προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης υπέρ ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας (Γηροκομείου) Λευκάδας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ως γνωστόν η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος & Ιθάκης, ο Δήμος Λευκάδας και ο οργανισμός Equal Society έχουν υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων  του νησιού από το Δεκέμβριο του 2017. Στα πλαίσια αυτά κατάφερε να λειτουργήσει το κοινωνικό συσσίτιο «Ανθρώπων Γεύματα» και το Κοινωνικό Φαρμακείο του νησιού στηρίζοντας περισσότερους από 300 συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη, προώθηση στην αγορά εργασίας για τους άνεργους γονείς και υποτροφίες για εκπαιδευτικά προγράμματα στα παιδιά των οικογενειών.

Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε αρχικά στους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, τους οποίους όλοι πρέπει να αγαπούμε να τιμούμε και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Γηροκομείου μας, καθώς και στο πόσο σημαντική είναι η προσωπική προσφορά του καθενός για την ύπαρξη και συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου του συγκεκριμένου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Φρεμεντίτης στη αντιφώνηση του δήλωσε: «Με τιμά αυτή η πρωτοβουλία από την πλευρά του Σεβασμιότατου γιατί θέλω να σας πω ότι ο Σεβασμιότατος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα για τη Λευκάδα, αλλά και μια ξεχωριστή προσωπικότητα μέσα στην Ιερά Σύνοδο, και αυτό ίσως δεν το ξέρετε πολλοί, αλλά ο ίδιος με το λόγο του και τη δράση του παρεμβαίνει πολύ καίρια στα σημαντικά θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και είναι εξαιρετικά σημαντικό που τον έχουμε ποιμενάρχη στη Λευκάδα και  την Ιθάκη.

Η προσπάθεια που κάνουμε πάντα με αρωγό το Δήμος της Λευκάδας, και πριν με την προηγούμενη αρχή και τώρα με τον κ. Καλό, είναι να στηρίζουμε 100 – 120 άτομα την ημέρα που μαζί με τα 37 άτομα του γηροκομείου λαμβάνουν το γεύμα τους εντελώς διακριτικά. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη δραστηριότητα και την πρωτοβουλία μας και όμως είναι κάθε ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Αν δεν υπήρχε ο πάτερ Παναγιώτης στο γηροκομείο, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Σεβασμιότατος είναι ο βράχος σας, εγώ θα έλεγα ο ίσκιος σας εκεί γιατί κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά, αυτό δεν θα γινότανε. Είναι χαρά μου που μπορώ και βοηθώ. Είμαι Λευκαδίτης, δεν ζω κάθε ημέρα στο νησί, αγαπώ το νησί μου όμως και βρίσκομαι πάντα, όποτε χρειαστεί, εδώ για να προσφέρω. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι υγεία σε όλους και καλή χρονιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *