Απίστευτο: Θα ψηφίσουν χωρίς να ξέρουν αν εκλέχτηκαν?

Απίστευτο: Θα ψηφίσουν χωρίς να ξέρουν αν εκλέχτηκαν?

Απίστευτα πράγματα φαίνεται πως συμβαίνουν στην Λευκάδα του 2019: Υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να έρθει η Κυριακή του β΄γύρου των εκλογών, να πάμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε κι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όχι μόνο να μην γνωρίζουν αν εκλέχτηκαν ή όχι, αλλά να μην γνωρίζουν καν πόσους σταυρούς προτίμησης (και που) πήραν! Αντιλαμβάνεστε πως αυτά είναι απαράδεκτα κι εντελώς τριτοκοσμικά πράγματα, για να μην σκεφθεί κανείς πως μπορεί να υποκρύπτουν και σκοπιμότητα!…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ΄ την αρχή. Ρωτήσαμε έναν αρμόδιο της ΠΕ Λευκάδας για το πότε θα ανακοινωθούν οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και μας είπε πως αυτό θα γίνει από το Πρωτοδικείο μετά από κάποιες μέρες, αφού γίνει και η επανακαταμέτρηση που ζήτησε ο κ. Δρακονταειδής!

Ο λόγος την καθυστέρησης, μας είπαν, είναι πως υπάρχει άνωθεν εντολή να υπολογιστούν πρώτα οι σταυροί των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Και αναρωτιέται κανείς: Μα οι εκλογές  για την Ευρωβουλή έγιναν και θα παραμείνουν άπαξ, συνεπώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ορατός λόγος για να προηγηθεί η καταμέτρησή τους.  Στις Δημοτικές εκλογές αντίθετα, υπάρχει την Κυριακή επαναληπτική εκλογή (ο β΄γύρος) και συνεπώς, είναι μείζονος σημασίας για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους να γνωρίζουν πριν από τότε, αν εκλέχτηκαν και πόσους σταυρούς πήραν και που!

Ο λόγος πως δεν υπάρχουν υπάλληλοι σε επάρκεια “για να κάνουν τη δουλειά” δεν φαίνεται να ευσταθεί, αφού θα μπορούσαν να κάνουν ταυτόχρονα με την Ευρωβουλή την καταμέτρηση. Κι αν έβλεπαν πάλι τα σκούρα ας πλήρωναν και κάποιες υπερωρίες…

Σχολιάστε

  1. Σταυροδοσια επικίνδυνο πράγμα την πλήρωσαν και οι προηγούμενοι

    Στημένα όλα. Λαμογια. Η Θεσσαλονίκη έχει σχεδόν τελειώσει. Στη Λευκάδα μια χεσα τόπος και θέλει 10 μέρες και αν φτάνουν. Απλά φοβούνται κάποιοι τι θα συμβεί αν δεν βολεύει η σταυροδοσια καποιους υποψήφιους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *