Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του τομεάρχη Β. Οικονόμου

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του τομεάρχη Β. Οικονόμου

-Αχούρι το (παλιό) Νοσοκομείο Λευκάδας, κόσμημα το νέο!

-Το NOVARTIS είναι μια σκευωρία και μαζί με τα δάνεια των κομμάτων αποτελούν την κασέτα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

-Αποτυχημένος ο Νόμος Αβραμόπουλου (με το πολυδιευθυντικό σύστημα) που αλλάζει

Μια πολύ γεμάτη μέρα ήταν η Παρασκευή (9-3-18) για τον (4ο στην σειρά) βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε την Λευκάδα προκειμένου να ενημερωθεί και να καταγράψει τόσο τα προβλήματα υγείας σαν τομεάρχης Υγείας,  όσο και τα γενικότερα προβλήματα του νησιού μας σαν κομματικός υπεύθυνος των Ιονίων Νήσων και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα. Έτσι αφού επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, τον δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη, τον Ιατρικό Σύλλογο,  το Επιμελητήριο και το νέο Νοσοκομείο, ο πολύπειρος 50χρονος πολιτικός,  που εκλέγεται σχεδόν συνεχώς βουλευτής από το 2000 και μετά (με ΠΑΣΟΚ, με ΔΗΜΑΡ και τελευταία με την Νέα Δημοκρατία), παρεχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Λευκάδας.

Μετά από μια μικρή εισαγωγή από τον βουλευτή κ. Θανάση Καββαδά και τον πρώην βουλευτή κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, ο κ. Οικονόμου έδωσε το στίγμα και τις βασικές προθέσεις του κόμματός του για την υγεία λέγοντας ότι επίκεντρο στο δικό τους σύστημα υγείας θα είναι ο ασθενής κι ότι θα γίνει αναβάθμιση και λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας με την εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού. Σχετικά με τα Νοσοκομεία της πόλης (το παλιό και το νέο) είπε: «Δεν ντρέπονται οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αυτό το κόσμημα έτοιμο και δεν το αξιοποιούν, παρά στέλνουν τον κόσμο σ΄ ένα αχούρι όπως είναι το τριτοκοσμικό σημερινό; Δεν είναι δυνατόν το νέο Νοσοκομείο αξίας 36 εκατομμυρίων να είναι έτοιμο και το τμήμα του τεχνητού νεφρού να παραμένει γιαπί, γιατί δεν ξέρουν αν το θέλουν με εννέα ή με δεκαπέντε κρεββάτια, απ΄ την στιγμή μάλιστα που η διαφοράς τους είναι μόλις 100 χιλιάδες ευρώ!»

Παράπονα εξέφρασε ο κ. Οικονόμου και για την έλλειψη συνεργασίας με την διοίκηση του Νοσοκομείου λέγοντας: «Με την επίσκεψή μας στα Νοσοκομεία σαν αξιωματική αντιπολίτευση, δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση κάνουμε στη Βουλή, όχι στα Νοσοκομεία. Θέλουμε να ενημερωθούμε για τα προβλήματα , να τα αναδείξουμε και να πιέσουμε την κυβέρνηση για να λυθούν. Συνεπώς η επίσκεψή μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και προς όφελος του ίδιου του Νοσοκομείου»…

Σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS είπε πως είναι σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κασέτα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που έχουν στο στόμα και την βάζουν οτιδήποτε  κι αν τους ρωτήσεις, είναι η NOVARTIS και τα οικονομικά  των κομμάτων», είπε…

Σε δική μας ερώτηση αν συμφωνεί με τον μεγάλο αριθμό των επικουρικών γιατρών που παρατηρούνται να επανδρώνουν τελευταία αφειδώς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αφού αυτοί σαν περιορισμένης (έστω και τριετούς) θητείας που είναι, δεν δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών,  συμφώνησε ότι οι επικουρικοί είναι καθαρά βοηθητικοί, όπως λέει και το όνομά τους και με τίποτε δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους μόνιμους γιατρούς. Συνεπώς αυτό το σύστημα πρέπει να σταματήσει, κατέληξε. Υποστήριξε πως είναι ανάγκη στο ΕΣΥ να υπάρχουν γιατροί μόνιμης πλην όχι απαραίτητα αποκλειστικής απασχόλησης, αφού μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική συνδυαστικά επιστημονική συνεργασία του ΕΣΥ και με εξωτερικούς γιατρούς.

Επίσης σχετικά με τις προσλήψεις στο ΕΣΥ γενικότερα, εκτίμησε πως τελευταία έχουν προσληφθεί  δεκαπέντε με είκοσι χιλιάδες εργαζόμενοι εκτός ΑΣΕΠ, με τις γνωστές κομματικές παρεμβάσεις.

Σε άλλη μας ερώτηση, αν θεωρεί πως ο Νόμος Αβραμόπουλου με το πολυδιευθυντικό σύστημα (δηλ. να προάγονται όλοι οι γιατροί και να καταλήγουν όλοι διευθυντές με κριτήριο τα χρόνια υπηρεσίας) αποδείχτηκε προβληματικός για το ΕΣΥ, αφού δεν ενθαρρύνει τους γιατρούς στο να παρακολουθούν ιατρικά συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια, μετεκπαιδεύσεις  και άλλες βελτιωτικές επιστημονικές διαδικασίες και αν σκέπτονται στην Ν.Δ. να τον αλλάξουν όταν γίνουν κυβέρνηση, παραδέχτηκε τα προαναφερόμενα μειονεκτήματα και εκτίμησε πως θα πρέπει να αλλάξει. Και είπε πως ο κάθε νόμος, που μπορεί να έγινε για συγκεκριμένους λόγους κατά την περίοδο που έγινε, πρέπει να αλλάζει όταν αλλάζουν και οι ανάγκες ή όταν διαπιστώνεται πως προκαλεί αρνητικές παρενέργειες.

Σχετικά με την κομματική συνοχή που διαπίστωσε στην Λευκάδα αλλά και ευρύτερα είπε: «Είμαστε έτοιμοι για μάχες και για νίκες. Θέλουμε νίκη στον Δήμο, ξανά βουλευτή Νέας Δημοκρατίας στη Λευκάδα και γαλάζια Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

Τελειώνοντας ο κ. Οικονόμου απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος Λευκαδίτη πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητου βουλευτή Λευκάδας Απόστολου Λάζαρη, λέγοντας πως ήταν μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας που με την διαδρομή του εκτός των άλλων δίδαξε ήθος.

Μετά την συνέντευξη ο τομεάρχης παρέμεινε στον στα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου έγινε κομματική συνέλευση και στην συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα.

ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *