Απών ο Δήμος Λευκάδας από τα Κούλουμα!

Καρυά

Οι κυρίες του Απόλλωνα Καρυάς έτοιμες να σερβίρουν τα μοναδικά Καρσάνικα λαθύρια…

Με ένα ηχηρό απών τοποθετήθηκε ο Δήμος Λευκάδας και το Πνευματικό του Κέντρο σ΄ ένα από τα κορυφαία παραδοσιακά γεγονότα, που είναι τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο σνομπάρισμα έγινε επειδή θα ήταν δύσκολο να μπει εισιτήριο και λαχειοφόρος αγορά -σαν καλή ώρα στον χθεσινό αποκριάτικο χορό του Πνευματικού Κέντρου-  ή αν υπήρξε κάποιος άλλος λόγος, όμως είναι κρίμα που σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς υπήρξε τόση αδιαφορία και άρνηση για κάτι απλό, φτηνό, εύκολο κι εξόχως παραδοσιακό, που θα έδινε χαρά στον απλό κόσμο!

Καρυά 2

Νηστίσιμα, κρασί και κέφι στην αίθουσα του Δημαρχείου της Καρυάς, για το φόβο της βροχής …

Το κενό της δημοτικής ανυπαρξίας φρόντισαν να καλύψουν κατά ένα μέρος οι τοπικοί Σύλλογοι και σε κάποιες περιπτώσεις οι κάτοικοι από μόνοι τους! Έτσι αποζημιώθηκαν όσοι ανηφόρισαν μέχρι το πρώην δημαρχείο της Καρυάς, όπου ο τοπικός και δραστήριος Απόλλωνας για μια ακόμη φορά έδειξε το δρόμο και πρόσφερε τοπικά νηστήσιμα και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα μετά μουσικής και άφθονου κρασιού.

Καρυώτες

Γαϊτανάκι στον Άγιο Παντλεήμονα στις Κάτω Αλυκές…

Στις Κάτω Αλυκές των Καρυωτών ήταν οι κάτοικοι που υποκατέστησαν τον άφαντο δήμο και οι γυναίκες του χωριού που ετοίμασαν και πρόσφεραν έξω απ΄την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα τα νηστίσιμα. Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία απερίσπαστα να στήσουν το γαϊτανάκι και να πετάξουν τον αετό τους…

Και του χρόνου!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *