Εκλέχτηκαν οι αντιπρόεδροι στις Επιτροπές & η κωμωδία συνεχίζεται…

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Εκλέχτηκαν οι αντιπρόεδροι στις Επιτροπές & το δούλεμα συνεχίζεται…

Ο κ. Θοδωρής Σολδάτος καθήμενος εν μέσω των δυο στελεχών του που αποτελούν και μέλη της δημοτικής Αρχής. Ο αντιδήμαρχος κι επιπλέον μέλος της ΕΠΖ κ. Ε. Ζουριδάκης αριστερά και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Τάσος Γαζής δεξιά, ο οποίος εκλέχτηκε( με επτά ψήφους) και αντιπρόεδρος της ΕΠΖ.  Δίπλα στον κ. Γαζή η κυρία Μ. Μαργέλη, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δίπλα της η κα Βλάχου μέλος της ΕΠΖ

***

Με την εκλογή του αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που έγινε κατά την συνεδρίασή της πριν από λίγη ώρα -και είναι ο κ. Τάσος Γαζής της παράταξης Σολδάτου- ολοκληρώθηκε η τελική μορφή της Δημοτικής Αρχής, η οποία ως γνωστόν και με βάση τις πρόσφατες εγκυκλίους της σημερινής κυβέρνησης που έγιναν  για να  εξασφαλίζουν (υποτίθεται) την κυβερνησιμότητα στους δήμους, είναι, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Παράλληλα όμως, με την σημερινή εκλογή του κ. Τάσου Γαζή σαν αντιπρόεδρο της Ε Π Ζ συνεχίζεται και η κωμωδία -κατ΄ άλλους το “δούλεμα” του κ. Σολδάτου προς τους δημότες της Λευκάδας και ενδεχομένως προς τους θεσμούς- να επιμένει να θεωρεί εαυτόν και την παράταξή του στην αντιπολίτευση, κρατώντας την μερίδα του λέοντος από τις θέσεις που ο νομοθέτης προορίζει για την αντιπολίτευση στις κρίσιμες αυτές επιτροπές, παρότι η παράταξή του συμμετέχει βαθιά στην νομή της εξουσίας στο πλάι της δημαρχιακής παράταξης! Προσέξτε λοιπόν πως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση:

Ο “αντιπολιτευόμενος” κ. Θ. Σολδάτος και η παράταξή του σήμερα διαθέτουν:

-Τρεις αντιδημάρχους και έναν εντεταλμένο σύμβουλο στην δημοτική Αρχή, (εκ των οποίων όμως οι δύο, του Καλάμου και του Καστού προέκυψαν απ΄ το εκλογικό αποτέλεσμα).

-Και τους δυο αντιπροέδρους στις Επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής).

-Δύο μέλη (στα εννιά) της παράταξής του στο Δ.Σ. της Οικονομικής Επιτροπής.

-Τρία μέλη (στα εννιά) της παράταξής του στο Δ.Σ. της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Και επιπλέον μέχρι στιγμής ο κ. Σολδάτος και η παράταξή του φέρονται απολύτως συντονισμένοι με την δημαρχιακή παράταξη, ψηφίζοντας αμφότεροι κάθε πρόσωπο που τελικά αποδείχνεται κοινός υποψήφιός τους για οποιαδήποτε θέση στα όργανα του Δημ. Συμβουλίου και στις Δημ. Επιτροπές, αλλά και κάθε πρόταση που καταθέτει η δημοτική Αρχή είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στις Επιτροπές!

Μετά από όλα αυτά βέβαια, καταντά κωμωδία και ίσως να συνιστά και θεσμική εκτροπή η επιμονή του κ. Σολδάτου να δεσμεύει και να στερεί απ΄ την πραγματική αντιπολίτευση δυο θέσεις , αφού ο νομοθέτης ορίζει πως από τα εννέα μέλη σε καθεμία απ΄στις Δημοτικές Επιτροπές, τα πέντε προέρχονται απ΄ την δημαρχιακή παράταξη και τα υπόλοιπα τέσσερα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Με τα καμώματα του κ. Θ. Σολδάτου όμως, επί της ουσίας αυτή η αναλογία έχει καταστρατηγηθεί και οι συνθέσεις πλέον στις δυο Επιτροπές έχουν γίνει: Επτά μέλη της δημοτικής Αρχής και μόλις δύο της αντιπολίτευσης!

Το ζήτημα της θεσμικής ή όχι εκτροπής είναι βέβαια αρμοδιότητας του Ελεγκτή Νομιμότητας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αλλά ακόμη κι αν αυτή η φανερή ανωμαλία θεωρηθεί νόμιμη, αναμφίβολα στερείται ηθικής, καθότι όπως είναι γνωστό το νόμιμο δεν είναι πάντα απαραίτητα και ηθικό. Και οι δημότες της Λευκάδας αυτή τη στιγμή αισθάνονται πάρα πολύ καλά τον εμπαιγμό του κ. Σολδάτου, που  γίνεται με την συνέργεια και την συνδρομή του δημάρχου και με προφανή τον σκοπό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *