Οι μαγκιές Μπέου – Δρακονταειδή και τα …μοσχάρια!

Οι μαγκιές Μπέου – Δρακονταειδή και τα …μοσχάρια!

Ήτα με 2-1 για την Λευκάδα στο τεραίν, ήτα με το ίδιο σκορ και στις μαγκιές!

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Μπορεί να μην καταγραφεί στην ιστορία ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής για τις δημαρχιακές επιδόσεις και το έργο του, αναμφίβολα όμως θα καταγραφεί σαν ο πλέον “μάγκας” δήμαρχος, τουλάχιστον με βάση τις αναρίθμητες μαγκιές που έχει εκστομίσει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!

Ένας άλλος μάγκας-δήμαρχος, ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, βρέθηκε προχθές στο δημοτικό στάδιο της Λευκάδας συνοδεύοντας την ομάδα του Βόλου για τον ποδοσφαιρικό του αγώνα (μπαράζ) με τον τοπικό Τηλυκράτη.

Τον ίδιο αγώνα παρακολουθούσε κι ο δήμαρχος Λευκάδας και, όπως σωστά το υποπτευτήκατε, δύσκολα θα χωρούσαν δυο μάγκες-δήμαρχοι στον ίδιο χώρο,  χωρίς τους σχετικούς μάγκικους διαξιφισμούς!

Η θρυαλλίδα που τους πυροδότησε ξεκίνησε μετά από έναν διάλογο του Μπέου με έναν απ΄ τους παίχτες του Βόλου, κατά το διάστημα που η ομάδα τους έχανε με 1-0:

-Δεν ντρέπεστε ρε, ποδοσφαιριστές επιπέδου Α΄Εθνικής και να χάνετε, ρώτησε ο Μπέος τον ποδοσφαιριστή.

-Τι μπορούμε να κάνουμε σε τούτο το χωράφι, που αλλού κλωτσάς κι αλλού πηγαίνει η μπάλα; δικαιολογήθηκε ο ποδοσφαιριστής.

Δεν χρειαζόνταν περισσότερα ο μάγκας-δήμαρχος (και παράγοντας) του Βόλου  για να καταφερθεί αγανακτισμένος και μεγαλόφωνα κατά του γηπέδου, “που κάνει μόνο για να βόσκουν μοσχάρια”, όπως είπε.

Ο μάγκας-δήμαρχος της Λευκάδας δεν θα μπορούσε να αφήσει βέβαια αναπάντητη την μαγκιά του συναδέλφου του του Βόλου και βιάστηκε να του παρατηρήσει πως, αν αυτό (το χόρτο) ήταν στο γήπεδο του Βόλου δεν θα έλεγε τέτοια κουβέντα…

-Δεν είμαστε το ίδιο, του απάντησε με υποτιμητικό ύφος ο συνάδελφος του Βόλου, αναφερόμενος προφανώς στην τεράστια διαφορά πληθυσμιακών μεγεθών των δυο δήμων: (145 χιλιάδες κάτοικοι ο δήμος Βόλου έναντι του μόλις 22 χιλιάδες κάτι, δήμου της Λευκάδας).

-Ευτυχώς που δεν είμαστε το ίδιο, ανταπάντησε ο δικός μας, κι όσοι τους άκουσαν ακόμα σπαζοκεφαλιάζουν να καταλάβουν τι ήθελε να πει μ΄ αυτό ο αιρετός.

Προσωπικά δεν έχω ούτε την πρόθεση, ούτε και την διάθεση να τους ακολουθήσω στις ανούσιες μαγκιές τους. Η πρώτη μου εντύπωση πάντως ήταν, πως ο αιρετός της Λευκάδας εκφράστηκε έτσι αναφερόμενος κι ίδιος στα πληθυσμιακά δεδομένα, γι αυτό και ήταν εμφανώς ανακουφισμένος. Γιατί αν σε έναν μικρό τόσο δα δήμο όπως είναι η Λευκάδα “τα βρήκε μπαστούνια” και δεν κατάφερε τίποτα, φαντάζεστε τι θα πάθαινε αν ήταν Μπέος και δήμαρχος του με επταπλάσιου σχεδόν πληθυσμού Βόλου! Οπότε ευτυχώς και πάλι ευτυχώς (για τους Βολιώτες!)

 

 

Σχολιάστε

  1. Οι γνωστές φανταστικές ιστορίες του Ν.Γαζή, Συνεχίστε έτσι και ο Δρακονταειδής έχει στο τσεπάκι του και την επόμενη 4ετία, και το θέμα είναι πως θα το αντέξετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *