Το σχόλιο (και μαζί το κουΐζ) της ημέρας: Κουφάλες!

ΚΟΥΦΑΛΑ 1

Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλών ειδών κουφάλες. Από κουφάλες δοντιών και δένδρων μέχρι τις άλλες, τις …ανθρώπινες “κουφάλες”!

Από όλων των ειδών τις κουφάλες, οι πιο εντυπωσιακές είναι αυτές των αιωνόβιων πλάτανων. Γιατί με δεδομένο πως ένας πλάτανος μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα χίλια χρόνια ζωής, η κουφάλα του είναι δυνατόν  ν΄αποκτήσει διαστάσεις πελώριες!

Ο τόπος μας έχει να επιδείξει αξιόλογη ποικιλία τέτοιων (και άλλων) ονομαστών κουφάλων, με κορυφαία -κατά την ταπεινή μου άποψη- την ιστορική κουφάλα του πλάτανου στη βρύση του Αλάτρου, η οποία υπήρχε μέχρι πριν από κάποιες δεκαετίες και έχοντας διαστάσεις δωματίου, έχει φιλοξενήσει στο εσωτερικό της πλήθος προβάτων ή γιδιών! Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έπαψε να υπάρχει το εντυπωσιακό αυτό δημιούργημα της φύσης και δεν είμαι σίγουρος αν το τέλος του ήρθε από φυσικά αίτια ή αν ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης εγκληματικής ενέργειας…

Και οι εναπομείνασες όμως κουφάλες (παντός είδους) του τόπου μας, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Όπως για παράδειγμα η κουφάλα της φωτογραφίας.

Και τώρα το κουΐζ μας: Βρείτε που ακριβώς βρίσκεται η κουφάλα της φωτογραφίας και κερδίστε τον σεβασμό όλων των υπόλοιπων (ντόπιων) κουφάλων.

Υ.Γ.: Για να σας βοηθήσω, θα σας αποκαλύψω πως η θέα της εγείρει νοσταλγικές μνήμες σε πολλούς από μας τους αυτόχθονες. (Οι νεόκοποι εισαγόμενοι “συμπατριώτες” μας εξαιρούνται…)

4 σχόλια

  1. διπλα απο την εκκλησια της Ευαγγελιστριας (μητροπολη) παλαιο θηλεων

    • ειμαι κουφαλα!!!!χαχαχαχα

    • Κερδίζεις κατά πενήντα τοις εκατό μόνο όμως, γιατί όντως είναι στο πρώην Γυμνάσιο δίπλα απ’ την Μητρόπολη, μόνο που αυτό δεν ήταν πάντα θηλέων, αλλά αρχικά ήταν αρρένων, όταν το θηλέων βρίσκονταν απέναντι από την Παναγία των Ξένων. Έγινε θηλέων νομίζω το 1970, όταν το (6τάξιο) Γυμνάσιο αρρένων μετακόμισε στο νέο (τότε) οίκημα απέναντι απ΄το γήπεδο…
      Η διευρίνιση αυτή επιβάλλεται να γίνει καθότι είναι λεπτομέρεια ουσίας, αφού με την απάντησή σου (Γυμνάσιο θηλέων) και με δεδομένο πως μου ξυπνά μνήμες και αναμνήσεις, δικαιολογημένα μπορεί να με θεωρήσει κάποιος θήλυ, ενώ είμαι άρρεν κι έχω φοιτήσει εκεί…

  2. αυτο δεν το ηξερα οτι ηταν και αρρενων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *