Μια οφειλόμενη απάντηση σε φίλους-σχολιαστές του fb

Μια οφειλόμενη απάντηση σε φίλους σχολιαστές του Fb

Με πολύ έκπληξη κι ακόμα μεγαλύτερη θλίψη διαπιστώσαμε πως κάποιοι φίλοι συμπατριώτες-αναγνώστες ενοχλήθηκαν από το δημοσίευμά μας-αναπαραγωγή με τίτλο “Μια εγκωμιαστική πρόταση για τη Λευκάδα”. Μολονότι είναι φανερό πως έχουν παρερμηνεύσει τόσο το άρθρο όσο και τις προθέσεις μας, θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε κι εδώ την απάντησή μας, που ήδη τους έχουμε δώσει μέσω φέης μπουκ:

Κορίτσια (κι αγόρια) μην βλέπετε δράκουλες εκεί που δεν υπάρχουν. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την αγωνία και την ανασφάλεια των επαγγελματιών που πλήττονται απ΄ αυτή την ασύμμετρη απειλή κατά του τουρισμού, αλλά αυτό δεν νομίζω πως αντιμετωπίζεται με το να ψειρίζουμε την μαϊμού και να κατασκευάζουμε με το ζόρι ενόχους. Σε ότι λοιπόν αφορά εμάς και τις προθέσεις μας, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Εντοπίσαμε ένα άκρως εγκωμιαστικό σχόλιο για τον τόπο μας σε ένα έγκυρο πανελλαδικό μέσο μεγάλης απήχησης (όπως είναι iefimerida.gr) και όπως συχνά κάνουμε- κι όχι μόνο εμείς αλλά και τα συνάδελφα τοπικά σάιτ- το αναδημοσιεύσαμε θωρώντας το καλό και διαφημιστικό για τον τόπο. Θυμίζουμε πως το άρθρο που διανθίζεται από υπέροχες Λευκαδίτικες φωτογραφίες, μιλάει για “μοναδικό νησί”, κρυστάλλινα νερά, θαλάσσια σπορ, πως αναφέρει τις πιο διάσημες παραλίες και τοποθεσίες μας, όπως Κάθισμα, Εγκρεμνούς, Π. Κατσίκι, Αη Γιάννη, Βασιλική και Νυδρί και πως εκθειάζει τις σπουδαίες γαστριμαργικές επιλογές του τόπου μας. Κάπου στο τέλος του άρθρου υπάρχει κι ένα τετράγραμμο που αναφέρει δυο ενδεικτικές τιμές διαμονής με Airnb και την πιθανή εμπειρία του κάμπιγκ…
Και συνεχίζουμε:
Συντάκτης
…Τώρα πως κάποιοι συμπατριώτες κατάφεραν να ανακαλύψουν πως το άρθρο αυτό ενθαρρύνει το παράνομο (κι ότι δεν αναφέρεται στο νόμιμο) κάμπινγκ, και έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν “ζημιογόνο”, αυτό για μας όντως αποτελεί μυστήριο.
Τέλος πάντων, εμείς προκειμένου να …ελαφρύνουμε την θέση μας και κυρίως για να αποφύγουμε να μας κάνουν ντα οι αρχές του τόπου στις οποίες κάποιοι “θιγμένοι” κατέφυγαν, θα προβούμε στις εξής τρεις διορθωτικές ενέργειες, κάτι που σημειωτέον κάνουμε για πρώτη φορά στην οχτάχρονη δημόσια παρουσία μας:
Πρώτον θα τους ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη και υποσχόμαστε πως πριν γράψουμε την επόμενη “μαλακία” μας (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό της φίλης του παραπάνω σχολίου) θα την θέσουμε σε διαβούλευση για να πάρουμε και την δική της έγκριση.
Δεύτερον θα απαλείψουμε (δηλαδή θα διαγράψουμε) από το άρθρο το επίμαχο τετράγραμμο που τόσο πολύ τους ερέθισε
και τρίτον, θα τους θυμίσουμε πως το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ διαχρονικά και σταθερά είναι από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ελεύθερου-παράνομου κάμπινγκ και πάρα πολλές φορές έχει ψέξει τις (τρεις) τελευταίες δημοτικές αρχές, γιατί δεν παίρνουν δραστικά μέτρα εναντίον των παραβατών του.
Αυτά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *