Κάλεσμα δράσης από τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝΛ

Κάλεσμα δράσης από τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝΛ

Κάλεσμα δράσης από τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝΛ

***

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

——————————————————————————————————————

 

ΤΡΙΤΗ  17  ΙΟΥΛΗ  ΗΜΕΡΑ  ΔΡΑΣΗΣ   ΓΙΑ  ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΝΟΙΑ

ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  8-11πμ  στο  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  9:30 πμ  στον  Προαύλιο χώρο

 

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλο το λαό, για κατάργηση της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης, στο πιο πολύτιμο αγαθό που είναι η υγεία μας.

Σας καλούμε να εντείνουμε τη πάλη μας και τις κινητοποιήσεις μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,  για να σταματήσει η ομηρία και ο εμπαιγμός των χιλιάδων ελαστικά απασχολούμενων που έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία (να μονιμοποιηθούν γιατί καλύπτουν ζωτικές ανάγκες λειτουργίας τους), για  να  υπάρχει πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για αναπλήρωση των απωλειών μας σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, για  να σταματήσουν οι πληρωμές και τα χαράτσια των ασθενών, για ανθρώπινα ωράρια, βάρδιες και εφημερίες!!.

Κανείς δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τα ψέματα  και  τις αυταπάτες που καλλιεργεί η  κυβέρνηση για σταθεροποίηση και καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Οι υποβαθμισμένες και  υποτυπώδεις  δομές πρωτοβάθμιας υγείας, η ανυπαρξία πρόληψης, αποθεραπείας και αποκατάστασης, η  εξάντληση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου στα μέσα της χρονιάς σε σημείο που να μην πραγματοποιούνται ορθοπεδικά χειρουργεία, η έλλειψη παιδιάτρου για 9 μέρες το μήνα στη διάρκεια της εφημερίας αλλά και άλλων αναγκαίων ειδικοτήτων, οι πολυεφημερίες και τα εξαντλητικά ωράρια μέχρι τελικής πτώσης  λόγω έλλειψης προσωπικού,  η ανυπαρξία μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των εργαζομένων, οι χιλιάδες πάμφθηνοι και αναλώσιμοι   συμβασιούχοι που έχουν πλημμυρίσει τα νοσοκομεία,  η μεταβίβαση της ευθύνης του κράτους για την υγεία του λαού   στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τσέπες των ασθενών, το παραμύθι της κάλυψης των ανασφάλιστων που φόρτωσε η κυβέρνηση  στις πλάτες των ασφαλισμένων και μόνο για όσους έχουν  τεκμαρτό εισόδημα  μέχρι 200 ευρώ το μήνα, είναι μερικά στοιχεία για πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την σταθεροποίηση και την καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Αποκρύβουν όλοι,  κυβέρνηση,  αστικά κόμματα, κυβερνητικοί-εργοδοτικοί  συνδικαλιστές το μετασχηματισμό και την εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας, γιατί συμφωνούν με την επιχειρηματικότητα στο χώρο της υγείας !

Η άθλια κατάσταση που βιώνουμε υγειονομικοί, ασθενείς και  λαός και  η οποία θα επιδεινωθεί αν εμείς δεν αποφασίσουμε να τη σταματήσουμε με τους αγώνες μας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι επιτρέπουμε σε μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες –επενδυτές, να εμπορεύονται και να κερδίζουν από τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη ζωή.

 

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εντολές των  ενώσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών , ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, προχωρά αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία  για να συνεχίσουν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους,  όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στην φτωχοποίηση, που μας  φόρτωσαν  την καπιταλιστική  κρίση στις πλάτες μας, έχοντας προηγηθεί μια περίοδο ανάπτυξης και αχαλίνωτων κερδών τους και τώρα μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα, ό,τι στην ανάπτυξη που έρχεται θα πάρουμε τάχα και εμείς κάτι !

Στόχος τους είναι  ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ  του ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ σε μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε και τα νοσοκομεία σε μικρότερες επιχειρήσεις, που για  να λειτουργήσουν,  θα  ψάχνουν  να βρούνε πελάτες-ασθενείς  σε ένα αδυσώπητο ανταγωνισμό επιβίωσης  με τα άλλα νοσοκομεία και  με τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Στο μετασχηματισμένο σύστημα υγείας θα προτιμούνται όσοι έχουν «βαθιά» τσέπη ή «παχυλή» ιδιωτική ασφάλεια, με το κράτος μέσω της   κοινωνικής ασφάλισης, να προσφέρει  ένα  ελάχιστο υποτυπώδες  πακέτο παροχών υγείας.

Στα  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΜΑΓΑΖΙΑ που ετοιμάζουν  δεν  θα  ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ. Έτσι η κυβέρνηση υλοποιεί και  προπαγανδίζει μάλιστα, ως ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση, τις περίφημες ΤΟ.Μ.Υ. (τομεακές μονάδες υγείας) πατώντας πάνω στις μειωμένες απαιτήσεις που δημιούργησε η κρίση στο λαό και τους εργαζόμενους. Σκοπός της  είναι να μπουν  επιπλέον εμπόδια στην παραπομπή των ασθενών στα νοσοκομεία, με τον οικογενειακό γιατρό να λειτουργεί ως «τροχονόμος». Θα βλέπουμε πλέον με το κιάλι  ειδικευμένο γιατρό στο δημόσιο νοσοκομείο αν δεν έχουμε παραπεμπτικό από τους ελάχιστους γιατρούς των ΤΟ.Μ.Υ.

Το λέμε καθαρά, οι επιπτώσεις  της βάρβαρης ταξικής πολιτικής είναι και θα γίνουν  πιο τραγικές για τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα πεθαίνει κόσμος, για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και της πληρωμής των δανειστών.

      Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ατομικά, αλλά μόνο μέσα από την καθημερινή οργανωμένη μαζική δράση , ενάντια στους οικονομικά ισχυρούς που μας μαυρίζουν τη ζωή, για να ζουν μέσα στη χλιδή.

Μπορούμε να αλλάξουμε την αρνητική κατάσταση αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας, να είμαστε μια γροθιά, να βάλουμε στην άκρη όσους μας διαιρούν και  σπέρνουν την απογοήτευση. Να σκεφτούμε σε πια εποχή ζούμε, τις τεράστιες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες οι οποίες δεν αξιοποιούνται προ όφελος της πλειοψηφίας της κοινωνίας,  τους χιλιάδες άνεργους υγειονομικούς που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, αρκεί να αποφασίσουμε   να ξεριζώσουμε την αιτία, που είναι το κέρδος των λίγων, των πλουτοκρατών που καταδυναστεύουν τις ζωές μας.

Παίρνουμε δύναμη από τον καθημερινό αγώνα χιλιάδων εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους, που μέσα από τα σωματεία τους στέλνουν μήνυμα αντίστασης. Παίρνουμε δύναμη από το κίνημα των συνταξιούχων που βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους του αγώνα φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση,  αναγκάζοντας την να αναδιπλωθεί.

Γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούν για πολύ να «ελέγχουν» το μυαλό και τη συνείδηση των εργαζομένων, ό,τι αργά ή γρήγορα θα τους πάρουνε χαμπάρι και  θα θελήσουν να πάρουν στα χέρια τους όλο τον πλούτο που παράγουν, στέλνοντας τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπως  έχει συμβεί και στο παρελθόν, με τα απίστευτα δικαιώματα που κέρδισαν εργαζόμενοι και λαός.

Το Δ.Σ

  Λευκάδα 12-7-2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *