Το ανακαινισμένο κηποθέατρο “Άγγελος Σικελιανός”

Το ανακαινισμένο κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός»

Εγκαινιάζεται σήμερα -μαζί με το ομώνυμο Μουσείο- και το ανακατασκευασμένο κηποθέατρο”Άγγελος Σικελιανός”, περίπου στη μέση της παλιάς πόλης της Λευκάδας. Το κηποθέατρο, του οποίου η ανακατασκευή έγινε επίσης με δαπάνη και την φροντίδα της Εθνικής Τράπεζας, θα συνεχίσει να φιλοξενεί -σε αναβαθμισμένο όμως πλέον περιβάλλον- λογοτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κι εμείς, όπως και όλοι οι Λευκαδίτες φανταζόμαστε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εθνική γι αυτό το πολύ σημαντικό έργο που μας προσφέρει. Όμως δεν γίνεται να μην κάνουμε δυο μικρές ενστάσεις, που συνάμα αποτελούν και απορίες μας:

Το ανακαινισμένο κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός»

 Από μια ράμπα για ΑμΕΑ, ήταν τόσο εύκολο να κατασκευαστεί στο διάζωμα, στην είσοδο και στα WC

Η πρώτη και σημαντικότερη ένσταση είναι γιατί δεν υπήρξε μέριμνα ώστε ο χώρος αυτός να γίνει φιλικός και προς τα ΑμΕΑ! Δυο -τρεις μικρές κι ευκολοκατασκεύαστες ράμπες όλες κι όλες χρειάζονταν, στην είσοδο, στο διάζωμα και προς τις τουαλέτες!

Η δεύτερη μικρή ένστασή μας είναι πως ίσως θα έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη για φύτεμα κάποιων αναρριχητικών φυτών- όπως ο κισσός- στις γωνίες, (που θα εμπλέκεται με ξύλινα πλαίσια ή τελάρα, στο πάνω μέρος της μάντρας), που αφενός θα ενίσχυε την ιδιαιτερότητα του χώρου και αφετέρου θα εναρμόνιζε καλύτερα απ΄ τα γλαστράκια μόνο τον χώρο, με τον χαρακτηρισμό του σαν “κηποθέατρο”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *