Άρθρο της Ρόζας Βρεττού για την υπόθεση ΚΛΛΙΑΝΟΥ

Άρθρο της Ρόζας Βρεττού για την υπόθεση ΚΛΛΙΑΝΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ-ΑΡΘΡΟ  της   ΡΟΖΑΣ ΒΡΕΤΤΟΥ- Καρδιολόγου, Υποψήφιας Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ

 Για την ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ

 

Γ. Καλλιάνος : Oι   κακές υπηρεσίες στην αλήθεια   και   στη μνήμη του πατέρα  του

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια  στην οικογένεια του Γιάννη Καλλιάνου  για το  θάνατο  του πατέρα του, μιας οδυνηρής απώλειας.  Ως καρδιολόγος  του  ΑΤΤΙΚΟΝ και ως  πρόσωπο  με δημόσιο  ρόλο  θα επισημάνω ορισμένα διδακτικά συμπεράσματα.

  1. Η γενίκευση μιας ατομικής περίπτωσης, είναι πάντα ακραία  επιλογή και επικίνδυνη  πορεία, όταν  μάλιστα επενδύεται με  άκριτη οργή  και εμπάθεια. Θα πρέπει  να προβληματίσει τον  κ.  Γ. Καλλιάνο  ότι τις καταγγελίες και απαξιώσεις του,  δεν συμμερίσθηκε κανένας   αρμόδιος φορέας  της Υγείας (επιστημονικός, συνδικαλιστικός, κρατικός), ούτε  καν το ίδιο το κόμμα του της  ΝΔ, ενώ ήταν πολλές οι  κριτικές απόψεις που ακούστηκαν  για το όλο   καταγγελτικό του  εγχείρημα  επί ημέρες.

2.Ήδη μία εβδομάδα  μετά, είναι φανερό  ότι ο κ. Γ.  Καλλιάνος   δημαγώγησε  πάνω στη δύσκολη κατάσταση της υγείας του πατέρα του, επιδόθηκε  σε ψευδολογίες για χρηματισμούς και  εγκληματική –ομαδική  μάλιστα-αδιαφορία γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου μας και  πέρασε  στον χώρο της  λασπολογίας και σε απαράδεκτες  απειλές κατά πάντων… Αλαζονικός εισαγγελέας και εκτελεστής ποινών.   Απέμεινε θλιβερά μόνος  ο μετεωρολόγος κ. Καλλιάνος  στην λασπολογία  του, σε βάρος των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ  και   να, γιατί  ακριβώς :

Οι αγγειοχειρουργοί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι  του ΠΓΝ Αττικόν υπηρετούν ένα νοσοκομείο αναφοράς  για όλο  το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Συναποτελούν το ανθρώπινο κεφάλαιο ενός νοσοκομείου  με τεράστια  προσφορά  σε όλους τους ανθρώπους  που πάσχουν, χωρίς διακρίσεις. Το αποτυπώνουν πολύ ισχυρά οι 350.000 επισκέψεις ασθενών το χρόνο. Το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και οι εργαζόμενοί του έχουν πολύ   σημαντικό επιστημονικό έργο, δημοσιευμένο στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά διεθνώς. Επιπλέον, το εκπαιδευτικό έργο το οποίο  επιτελείται στο Νοσοκομείο, με  εκατοντάδες φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και των νοσηλευτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι παρακολουθούν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, δημιουργεί συνθήκες συνέχειας για την Ιατρική και Νοσηλευτική επιστήμη στη χώρα μας.

Η απαξίωση της προσφοράς του  ΕΣΥ, του πολυετούς μόχθου των γιατρών, του διαρκούς τιτάνιου έργου προσφοράς  των νοσηλευτών  και όλων ανεξαιρέτως των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  -και μάλιστα από Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος-  αποτελεί μια δόλια προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης και ιδιωτικοποίησης   του  ΕΣΥ.

3.Είναι φυσικό, κάθε τέτοια προσπάθεια να με βρίσκει,  να μας βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ και στην ελληνική  κοινωνία, σταθερά αντίθετους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσιο,  δωρεάν σύστημα υγείας  και για την πραγματική στήριξη και επανεπένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος.  Και  να αντλήσουμε  το δίδαγμα από τον  επιπόλαιο  λαϊκισμό του  κ. Καλλιάνου ότι  δεν αδίκησε μόνο την αλήθεια   για το  ΑΤΤΙΚΟΝ αλλά και την μνήμη του πατέρα του με τον επιπόλαιο και διχαστικό του λόγο,  χωρίς άλλο προηγούμενο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *