Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στου “Μαγεμένου”

Στεφάνι στην αναμνηστική στήλη του Μαγεμένου στην Νικιάνα, κατέθεσε λίγο πριν το μεσημεριανό γεύμα στην γιορτή της Φανερωμένης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Κύριος Πρόεδρος, που λίγη ώρα πριν κατά την διαδικασία αναγόρευσής του σε Επίτημο Δημότη του Δήμου μας, στην αντιφώνησή του είχε αναλύσει με λεπτομέρεια το ιστορικό γεγονός της σύναξης των Ελλήνων οπλαρχηγών εκεί υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια το 1807 μιλώντας για την μεγάλη σημασία που είχε για την εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821 που επακολούθησε, έδειξε ξεκάθαρα πόσο κομβικό θεωρούσε το γεγονός αυτό στην υπόθεση της Επανάστασης και της απελευθέρωσης που επακολούθησε. Γι αυτό και επέλεξε να καταθέσει εκεί στεφάνι, παρά τον περιορισμένο χρόνο που είχε στην διάθεσή του.

Η κατάθεση έγινε με κάθε επισημότητα στην αναμνηστική στήλη που έχει τοποθετηθεί από τα Σωματεία της Νικιάνας, εκεί που πρόσφατα φυτεύθηκε και μια καρυδιά, σε αντικατάσταση της παλιάς καρυδιάς στον ίσκιο της οποίας συναντήθηκαν, έφαγαν και χόρεψαν τότε οι οπλαρχηγοί!

Στην κατάθεση του στεφάνου παρευρέθηκε η εκκλησιαστική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που βρίσκονταν στο νησί μας για τον εορτασμό της Φανερωμένης κι ακόμα, οι σύλλογοι της Νικιάνας, στρατιωτικό άγημα που απέδωσε τιμές και πλήθος κόσμου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *