Επίτιμος δημότης Λευκάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με μια λιτή μεν πλην πολύ περιεκτική τελετή που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο τιμητικός τίτλος του επίτιμου δημότη του Δήμου Λευκάδας.

Ο δήμαρχος ενώ υποδέχεται τον Πρόεδρο στο δρόμο, μπροστά από το Διοικητήριο…

Η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν εντελώς γεμάτη…

Ο δήμαρχος κ. Δρακονταειδής ενώ καλωσορίζει τον Πρόεδρο…

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από όλους σχεδόν τους επισήμους που ήρθαν στο νησί μας για τον πανηγυρισμό της Ιεράς Μονής.

Ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής προσφώνησε τον Πρόεδρο, τον καλωσόρισε και τον ενημέρωσε για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κρίση που βιώνει το Έθνος μας αλλά και στίς ειδικότερες  καταστροφές που έπληξαν το νησί μας τελευταία, όπως ήταν ο πρόσφατος σεισμός κι η καταστροφική πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ζητώντας και την προσωπική του αρωγή στην αντιμετώπισή τους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γκογκάκης ενώ διαβάζει την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ…

Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων…

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε από μικροφώνου την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. με την οποία έγινε η ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη. Ακολούθησε μετά η ανταλλαγή κάποιων χαρακτηριστικών δώρων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε την Δημοτική μας Αρχή για την τιμή που του έγινε και αναφέρθηκε με εντυπωσιακά λεπτομεριακό τρόπο στην ιστορική διαδρομή της Λευκάδας απ΄ τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, για να σταθεί ιδιαίτερα στην ιστορική συνάντηση των οπλαρχηγών του Έθνους που έγινε το 1807 στου Μαγεμένου (στην Νικιάνα) και να προτείνει τον ορισμό αυτής της επετείου σε τοπική ιστορική-εθνική γιορτή!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ κάνει την εντυπωσιακή ιστορική επισκόπηση του νησιού μας!

Μετά το πέρας της αυτής της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος έκανε μια σύντομη επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης και αναχώρησε για την τοποθεσία «Μαγεμένου» προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στην στήλη που έχει ανεγερθεί εκεί, στο σημείο συνάντησης των οπλαρχηγών.

ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *