Η παραδοσιακή χορευτική βραδιά της Νέας Χορωδίας

1DSC_0448

Πλήθος οι χορευτές κι οι χορεύτριες κάθε ηλικίας στην παράσταση της Νέας Χορωδίας.

Με κεντρικό της σύνθημα “τα πιο όμορφα πατήματα μεσ΄ του χορού τα βήματα” παρουσίασε η Νέα Χορωδία Λευκάδας την καθιερωμένη αυτή την εποχή χορευτική της εκδήλωση, στο Ανοιχτό Θέατρο του Π.Κ. Λευκάδας.

2ν.χ. κ αρχικη

Της παράστασης προηγήθηκε η βράβευσης της εθελόντριας-δότριας μυελού των οστών και χορεύτριας της Ν. Χορωδίας Ράνιας-Κάρμεν Γράψα, δια χειρός προέδρου! Συγχαρητήρια!

Το εντυπωσιακό πλήθος των χορευτών και χορετριών του δημοφιλούς Ομίλου ενυπωσίασε τους Λευκαδίτες και ξένους θεατές που κατέκλυσαν τον χώρο του Ανοιχτού, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μάλιστα ήταν η μοναδική από τις τρεις παρόμοιες εκδηλώσεις (είχαν προηγηθεί αυτές του Ορφέα και του Πήγασου), που την παρακολούθησε σύσσωμη η τοπική εξουσία (μαζί και οι γνωστοί κολαούζοι της -δήθεν επίσημοι- των 180 ψήφων!). Και μάλλον αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που ο πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε στο τέλος την δημοτική Αρχή κι όχι το γεγονός της διάθεσης του Ανοιχτού Θεάτρου, η οποία άλλωστε είναι μια περίπου “κατοχυρωμένη” διαδικασία για όλους…

3DSC_0043

Εντυπωσιακά τα συγκεκριμένα κοστούμια της (πάνω) φωτογραφίας…

4χ.κ3

Όμως, όπως συνήθως συμβαίνει, το περισσότερο χειροκρότημα πήγε στα μωρά!

5DSC_0103

Η ορχήστρα “επτάσημο” έδωσε τον διαφορετό τόνο του live…

Πέραν της παρουσίας των επισήμων (και “επισήμων”) και της κλασσικής ανθοδέσμης στην άξια δασκάλα Ευαγγελία Δουβίτσα όμως, υπήρξαν και κάποια ακόμη πράγματα που ξεχώρισαν την εκδήλωση της Δευτέρας απ΄τις προηγούμενες: Πρώτον η παρουσία της ορχήστρας ¨Επτάσημο” που έπαιζε λάιβ την μουσική και δεύτερον η βράβευση με ειδική πλατέττα της εθελόντριας-δότριας μυελού των οστών αλλά και χορεύτριας της Νέας Χορωδίας Ράνιας-Κάρμεν Γράψα!

6DSC_0441

Χαμογελαστή η δασκάλα κα Ευαγγελία Δουβίτσα μόλις έχει πάρει την ανθοδέσμη από το χέρι του προέδρου και σπεύδει προς το μικρόφωνο…

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του Νίκου Γαζή:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *