Για πρώτη φορά έγινε Αγιασμός των υδάτων στον Καστό!

Καστός 1

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Γράφει ο “επίμονος ερευνητής”

Για πρώτη φορά φέτος των Θεοφανείων έγινε Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Καστού! Εμπνευστής και πρωτεργάτης σ΄ αυτό ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Δέλλας, ο οποίος άλλωστε έχει “παρελθόν” σε τέτοιες  πρωτοβουλίες αφού ήταν ο ιερέας που καθιέρωσε το ωραίο αυτό έθιμο και σε άλλες περιοχές και ενορίες που ήταν εφημέριος, όπως ο κοντινός μας Άγιος Νικόλαος Ανακτορίου (Βόνιτσας) αλλά και το πιο μακρινό μας …Πρίντεζι της Ιταλίας!

Οι ελάχιστοι νησιώτες μας λοιπόν που επιμένουν να ζουν και μέσα στο καταχείμενο στο όμορφο πλην παραμελημένο απ΄τη δημοτική μας Αρχή κι απ΄το κράτος γενικότερα νησί του Καστού, πραγματικά χάρηκαν μ΄ αυτή την πρωτοβουλία του πατρός Γεωργίου να φέρει και στο νησί τους αυτό το έθιμο και δηλώνουν αποφασισμένοι να το συνεχίσουν… (Με εξαίρεση ίσως τις τοπικές δημοτικές Αρχές, αφού οι μόνοι σχεδόν που έλαμψαν δια της απουσίας τους απ΄ αυτή την τελετή ήταν ο αντιδήμαρχος και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καστού…)

Πάντως παρά τον μικρό αριθμό των εκεί νησιωτών μας, αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσά τους βρέθηκε ο θαρραλέος κολυμβητής κ. Δημήτρης Παπουτσής, που βούτηξε στα κρύα νερά κι ανέσυρε το σταυρό!

Ακολουθούν οι φωτογραφίες απ’ τον Αγιασμό των υδάτων που είναι της  φίλης Σπυριδούλας Γιαννούτσου (κι εμείς τις δανειστήκαμε από το fb Καστός). Και του χρόνου!

Υ.Γ. Το δημοσίευμα είναι κάπως εκπρόθεσμο, όπως άλλωστε με καθυστέρηση γίνεται κάθε ενέργεια η ανταπόκριση που αφορά τα πανέμορφα πλην παραμελημένα νησιά μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *