Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδας για το Κτηματολόγιο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδας για το Κτηματολόγιο

Δικηγορικος Συλλογος Λευκαδας dslefkados@yahoo.gr

Παρ, 15 Μαρ, 3:44

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδος ανακοινώνει ότι,ύστερα από παρέμβαση του υπευθύνου της Επιτροπής Κτηματολογίου του Συλλόγου μας δικηγόρου Λευκάδος Ξενοφώντα Γράψα,το Υπουργείο έκανε δεκτή σχεδόν αυτούσια την πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδος ενσωματώνοντάς την στο Άρθρο 90 του νόμου 4602/2019 που έχει ως εξής:

” Η παρ. 11 του άρθρου 19 A του v. 2664/1998 αντικαθίσταται ως εξής:

«11. Μετά τη δημοσίευση της απόφασης της παραγράφου 1 για την κήρυξη του επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των γεωτεμαχίων της οριοθετούμενης με την απόφαση αυτή κτηματογραφημένης περιοχής και μέχρι την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 6, αναστέλλεται η εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 13Α του παρόντος νόμου στην περιοχή αυτή. Κατά το ίδιο διάστημα αναστέλλεται η προθεσμία της παρ. 2 του άρθρου 6 περιπτώσεις α` και β` του ν. 2664/ 1998 για τη διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών στο σύνολο της κτηματογραφημένης περιοχής για την οποία έχει διαπιστωθεί η περαίωση της κτηματογράφησης, έχει οριστεί η έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου και εντός της οποίας ευρίσκεται η περιοχή που οριοθετείται σύμφωνα με την απόφαση της παραγράφου 1 για την κήρυξη του επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των γεωτεμαχίων.».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδος με την ως άνω παρέμβασή του και με άλλες συντονισμένες ενέργειές του θα βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας ,ώστε να διορθωθούν τα σφάλματα του Κτηματολογίου εις βάρος των ιδιοκτησιών.
Ο Πρόεδρος
Γεράσιμος Γαντζίας
Η Γραμματέας
Αικατερίνη Λούβρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *