Κατακλυσμός στη Βασιλική – κλειστά τα σχολεία αύριο

Κατακλυσμός στη Βασιλική – κλειστά τα σχολεία αύριο

Μεγάλες οι ζημιές απ΄ την πλημμύρα σε σπίτια και επιχειρήσεις, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία για αύριο Δευτέρα 7 Μαΐου 2018.

Πλημμύρες και καταστροφές ήταν το αποτέλεσμα της καταιγίδας που έπληξε την Νότια Λευκάδα σήμερα. Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων, κυρίως στην Βασιλική, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και παρά την συνδρομή της Πυροσβεστικής τα νερά κυριαρχούν παντού στην κωμόπολη.

Γενική είναι η εκτίμηση πως βασική αιτία της πλημμύρας και της καταστροφής, πέρα βέβαια απ΄ την ισχυρή καταιγίδα, ήταν τα πρόσφατα …αντιπλημμυρικά έργα, η μελέτη κι η κατασκευή των οποίων αποδείχθηκε λαθεμένη και ανεπαρκής!

Κατακλυσμός στη Βασιλική – κλειστά τα σχολεία αύριο

Ο διευθυντής του εκεί Δημοτικού σχολείου Πάνος Γαζής δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό του fb την παρακάτω ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων αύριο.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα σχολεία της Βασιλικής (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις) θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 με απόφαση του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα που είναι ακόμα σε εξέλιξη. Παρακαλούνται οι γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι φωτογραφίες είναι σε παρακείμενο δρόμο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής.

*****

Να σημειωθεί πως σοβαρές ζημιές και διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν απ΄ την έντονη βροχόπτωση και σε άλλα χωριά της Νότιας Λευκάδας, όπως στο Αθάνι, στην Κοντάραινα, στο Μαραντοχώρι κ.λ.π. Ενώ το ανησυχητικό είναι πως σύμφωνα με το δελτίο καιρού για έκτακτα καιρικά φαινόμενα (που το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ δημοσίευσε από χθες 5-5-18), αυτά θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη 9-5-18…

Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

(Οι φωτογραφίες είναι του Μάριου Λάζαρη και Πάνου Γαζή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *