Το “ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ο” γύρισε σπίτι!

Το «ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ο» γύρισε σπίτι!

Η πολύκροτη ιστορία της διάσημης θαλαμηγού του Αριστοτέλη Ωνάση που φιλοξένησε όλες τις διεθνείς διασημότητες της εποχής του…

Στα νερά του Σκορπιού επέστρεψε χθες (Τρίτη 29-8-17) προς το μεσημεράκι η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση (για την περίοδο 1954-1975) που σήμερα εκτελεί πανάκριβες κρουαζιέρες  για ανθρώπους που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το ένδοξο παρελθόν αυτού του διάσημου πλοίου.

Στα χρόνια της δόξας του ο Ωνάσης είχε αγοράσει για 4 εκατομμύρια δολάρια το πλοίο, του έδωσε το όνομα Χριστίνα  και είχε φιλοξενήσει σ΄αυτό κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής και της 7ης τέχνης, όπως ήταν ο Ουίνστων Τσώρτσιλ, ο βασιλιάς της Αιγύπτου Φαρούκ, οι Κέννεντυ, ο πρίγκηπας Ρενιέ και η Γκρέυς Κέλλυ, η Μαρία Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέηλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Φρανκ Σινάτρα και άλλοι.

Το «ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ο» γύρισε σπίτι!

Το “ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ο” την Τρίτη ανατολικά του Σκορπιού. Ξαναγύρισε στο σπίτι…

Το «ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ο» γύρισε σπίτι!

Μετά τον θάνατο του Έλληνα Κροίσου το 1975 η θαλαμηγός περιήλθε στην κατοχή της κόρης του Χριστίνας, η οποία και την δώρισε στο Ελληνικό Δημόσιο για χρήση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το όνομα “Αργώ”. Όμως η προσπάθεια αυτή δεν ευδοκίμησε και το διάσημο πλοίο απέμεινε να σκουριάζει και να διαλύεται κάπου στον Σκαραμαγκά, αφού απογυμνώθηκε από τα μοναδικά και πανάκριβα κομμάτια της ενδιαίτησής του.

Τελικά το 1998 το αγόρασε ο φίλος της οικογένειας Ωνάση εφοπλιστής Γιάννης Παπανικολάου, ο οποίος το επισκεύασε και το ανακαίνισε  σε βάθος για μια τριετία, ξοδεύοντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια και έκτοτε με το όνομα “ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ο” ενοικιάζεται στους πλούσιους και ρομαντικούς επιβάτες που προείπαμε.

Επόμενος προορισμός της διάσημης θαλαμηγού είναι το Ναύπλιο.

(Οι φωτογραφίες -κι ο τίτλος του άρθρου- είναι απ΄ το fb του Σπύρου Γαζή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *