Το τοπικό Συμβούλιο Καρυάς απαντά για τους χιονοκαθαρισμούς (ή όχι) του χωριού

Καρυα

Αγαπητοί συμπολίτες ,

Τις τελευταίες μέρες το νησί της Λευκάδας και ιδιαίτερα οι ορεινές περιοχές του , αντιμετώπισαν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο έντονων χιονοπτώσεων , που ταλαιπώρησε όλους μας .
Με την έναρξη της κακοκαιρίας , αλλά και τις προηγούμενες μέρες , επικοινωνήσαμε με τα αρμόδια όργανα ( Δήμος – Περιφέρεια – Πολιτική Προστασία ) για τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν και τρόπους αντιμετώπισής τους .
Η επικοινωνία ήταν συνεχής με τους υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο για ενημέρωση, όσο και για λήψη αποφάσεων .
Οφείλουμε να πούμε ότι , το ενδιαφέρον εκ μέρους τους , ήταν πάνω και από τις δυνατότητες τους .
Η έλλειψη εργατών και υλικοτεχνικών υποδομών , όμως , μπορεί να μην έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και αυτό γιατί , έγινε ιεράρχηση και αξιολόγηση των αναγκών !
Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω ότι :
1) Ιδιωτική τσάπα καθάρισε τους εσωτερικούς ( μεγάλους , όπου χωρούσε η τσάπα ) δρόμους της Καρυάς  και
2) Μέλη του Συμβουλίου Τ.Κ Καρυάς , έριχναν αλάτι στα εσωτερικά δρομάκια .
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας , τους υπαλλήλους , τα μέλη των συλλόγων και τους ιδιώτες που βοήθησαν στην προσπάθειά μας αυτή.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  όλους όσους βγήκαν απ τα σπίτια τους , όχι να απαθανατίσουν – το πραγματικά πανέμορφο – χιονισμένο τοπίο ,αλλά για να προσφέρουν έμπρακτα σε συνανθρώπους τους ,που ισως είχαν ανάγκη.
Τέλος , σε απευχόμενη , επόμενη δύσκολη κατάσταση , θα θέλαμε τη βοήθεια όλων και όχι τα υστερόβουλα σχολιά τους .
Εξάλλου , ολοι μας και ιδαίτερα άνθρωποι που έχουμε ασχοληθεί με τα κοινά , γνωρίζουμε πολύ καλά ότι , η καλοπροέρετη κριτική και μόνο αυτή , είναι ικανή να αποφέρει θετικά αποτελέσματα . Άς αποφύγουμε λοιπόν , την κριτική των καφενείων ή την συγκεκαλυμένη κριτική των ΜΜΕ.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους , με υγεία , δημιουργικότητα  και γιατί όχι … λίγα χιόνια  , τόσα όσα χρειάζεται η μέρα μας , για να γίνει ΑΣΠΡΗ !!!

                                                                                                                                                                                            Με εκτίμηση

                                                                                                                                                                                    Τοπικό Συμβούλιο Καρυάς

                                                                                                                                                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ

                                                                                                                                                                         ΤΑ ΜΕΛΗ                 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
                                                                                                                                                                                                  ΣΤΑΘΗΣ ΠΙΕΡΟΣ
*****
(Τα δικά μας σχόλια: Ομολογούμε πως εντυπωσιαστήκαμε πολύ απ΄το περιεχόμενο της απάντησης και κυρίως απ΄την φανερή προθυμία του συντάκτη (ή της συντάκτριας) να βγάλει λάδι τον δήμο και την περιφέρεια, κάτι που για μας τουλάχιστον είναι πρωτόγνωρο κι εντελώς ασυνήθιστο! Συνήθως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις παραπονιούνται ακόμα κι όταν έχουν δεχθεί πολλή και ουσιαστική βοήθεια, πόσω δε μάλλον όταν δεν έχουν δεχθεί σχεδόν καθόλου!!
Αφού λοιπόν διευκρινίσουμε ότι  η επιλογή των σημείων με έντονα γράμματα είναι δική μας (κι ότι τα σημειώσαμε έτσι γιατί αυτά προπαντός θεωρήσαμε πιο ασυνήθιστα και μας έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση), θα πούμε ότι μιλήσαμε με την πρόεδρο κα Πετράκη στην οποία καταθέσαμε αυτή μας την απορία και την ρωτήσαμε κάποια πράγματα. Συγκεκριμένα:
-Την ρωτήσαμε πως η ίδια γνωρίζει το εύρος των δυνατοτήτων των υπηρεσιών και αμήχανη παραδέχτηκε ότι “το γνωρίζει σύμφωνα με αυτά που της είπαν”.
-Την ρωτήσαμε αν της έστειλαν έστω και έναν εργάτη (π.χ. της καθαριότητας, οι οποίοι ως γνωστόν υπάρχουν και δεν έκαναν αποκομιδή σκουπιδιών κατά το κρίσιμο διάστημα) -πέραν από την τσάπα του ιδιώτη απ΄τα Πλατύστομα- και μας είπε ότι όχι, “αλλά ούτε κι αλλού π.χ. στην Νικιάνα έστειλαν εργάτες!” Εκπλαγήκαμε ακόμα περισσότερο φυσικά που η πρόεδρος διανοήθηκε να συγκρίνει τις ανάγκες εκχιονισμού της Καρυάς μ΄αυτές της Νικιάνας…
-Την ρωτήσαμε από που η ίδια συμπεραίνει πως έγινε “ιεράρχηση και (σωστή) αξιολόγηση των αναγκών” και πάλι μας είπε γιατί έτσι της είπαν…
-Ομολογούμε πως για την σπουδή της να ευχαριστήσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας , τους υπαλλήλους , τα μέλη των συλλόγων και τους ιδιώτες που βοήθησαν, δεν την ρωτήσαμε ποιους ακριβώς υπηρεσιακούς παράγοντες, ποιους υπαλλήλους, ποιους συλλόγους και ποιους ιδιώτες εννοεί. Πάντως αν κρίνουμε απ΄τα (φωτογραφημένα) καταγγελλόμενα αποτελέσματα, η βοήθεια θα πρέπει να ήταν πενιχρή…
-Εκείνα τα περί “υστερόβουλων σχολίων“, περί “καλοπροαίρετης (άρα και κακοπροαίρετης) κριτικής“, περί “κριτικής καφενείων” και περί “συγκεκαλυμένης κριτικής των ΜΜΕ“, κάποιον άλλον μας θυμίζουν και μόλις τον εντοπίσουμε θα σας τον πούμε…
-Προσπαθούμε τέλος να φανταστούμε, τι διαφορετικό θα έγραφαν ο δήμαρχος ή οι βοηθοί του, αν καλούνταν να γράψουν μια παρόμοια απάντηση και ομολογούμε πως δυσκολευόμαστε  πολύ… )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *