Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ρώσου ναυάρχου – αγίου Ουσακώφ

1%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bb-1

Έγιναν νωρίτερα σήμερα (Σάββατο 1-10-2016) το απόγευμα στο πάρκο της ΝΑ παραλίας  της Λευκάδας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ρώσου ναυάρχου και Αγίου Ουσακώφ. Ήταν μια λιτή τελετή, κατά την οποία αριθμητικά κυριάρχησαν οι Ρώσοι, όπως οι ιερωμένοι της αποστολής, αξιωματικοί της φρεγάτας “Admiral Grigorovich”, ναύτες, πολίτες και μέλη των Ρωσόφωνων Συλλόγων Λευκάδας και Μεγανησίου, ενώ από πλευράς Ελλήνων που απετέλεσαν την μειοψηφία παρευρέθηκαν οι δήμαρχος, αντιπεριφερειάρχης, βουλευτής, και ελάχιστοι του δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας, καθώς και ένας ένστολος αντιπρόσωπος από κάθε στρατιωτική ή αστυνομική μονάδα.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της μπρούτζινης προτομής του Αγίου Ουσακώφ, αρκετοί ήταν όσοι μίλησαν από πλευράς Ρώσων για το έργο και την πολιτεία του τιμώμενου Αγίου. Στην συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στην προτομή από τους Ρώσους επισήμους της εκδήλωσης, ενώ από πλευράς Ελλήνων στεφάνι κατέθεσαν ο δήμαρχος κι ο αντιπεριφερειάρχης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση από την μπάντα του ρώσικου πολεμικού πλοίου των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι του Νίκου Γαζή:

%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bb-5

Η προτομή αποκαλύφθηκε και το σκέπασμα (που είναι η Ρώσικη σημαία) διπλώνεται με προσοχή απ΄τους ιερωμένους

1dsc_0038

8dsc_0047

Μια ακόμη ομιλία με θέμα της τον Ναύαρχο Ουσακώφ…

14dsc_0070

Τα ρώσικα αγήματα ήταν όντως εντυπωσιακά…

39dsc_0208

Οι Ρώσοι επίσημοι προσκυνούν την εικόνα του Αγίου Ουσάκωφ, την οποία κρατούν δυο ναύτες…

*****

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *