Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε ας κοιτάξουμε και λίγο δίπλα μας…

ΑΝΑΚΟΙΝ. ΣΕΙΣ-ΚΤΩΝ

Αυτή είναι η απεγνωσμένη φωνή των πληγέντων συμπατριωτών μας απ τον σεισμό…

Αφού φάγαμε κι αφού ήπιαμε, πήραμε και τα άλκα-σέντζερ μας, κοπανήσαμε και τις σόδες μας προσπαθώντας να συνέλθουμε, μήπως θα πρέπει όμως πλέον να κοιτάξουμε και λίγο δίπλα μας; Γιατί μέσα στο Πασχαλιάτικο φαγοπότι και την ραστώνη  που αυτό συνεπάγεται, οι σεισμόπληκτοι συμπατριώτες μας της Νοτιοδυτικής Λευκάδας με μια κραυγή αγωνίας και πίκρας -που βγαίνει απ΄την ανακοίνωσή τους- ήρθαν να μας θυμίσουν πως είναι κι αυτοί εκεί! Και είναι χωρίς τα σπίτια τους, χωρίς τις δουλειές τους και μάλλον χωρίς μέλλον! Ας δούμε (σε μεγέθυνση) τι λένε:

ΑΝΑΚ. σε μεγεθυνση

Το μόνο που πήραν, όπως πολύ σωστά λένε, είναι υποσχέσεις! Υποσχέσεις από παντού αλλά χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά. Και κυρίως απ΄το οργανωμένο κράτος και τις παραφυάδες του: την κεντρική κυβέρνηση, την περιφέρεια και τον δήμο.

Πέρασαν πάνω από πέντε μήνες, απ΄την δική τους Μεγάλη Παρασκευή, όπως πολύ εύστοχα λένε, χωρίς να έχει γίνει τίποτε που θα τους βοηθούσε στο ελάχιστο. Ας ενεργοποιηθούμε λοιπόν κι εμείς μαζί τους, ας πιέσουμε μ΄όποιο τρόπο μπορούμε, ας τους συμπαρασταθούμε. Γιατί αν μη τι άλλο, οι σεισμοί στον τόπο μας, είναι υπόθεση όλων μας. Σήμερα αυτοί αύριο εμείς. Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *