Λαϊκή συνέλευση στην Βασιλική με …αναταράξεις

Βασιλικη

Λαϊκή Συνέλευση έγινε στο πρώην Δημαρχείο της Βασιλικής την Κυριακή (6-12-2015) το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που προκάλεσαν στην Νότια Λευκάδα οι τελευταίοι σεισμοί, που όμως κατέληξε σε εντάσεις κι αναταράξεις.

Η συνέλευση συγκαλέστηκε από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κατόπιν απαίτησης των πολιτών της Ν. Λευκάδας και προσέλκυσε περίπου διακόσιους συμπολίτες μας κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αγωνιούν για την απουσία αρωγής εκ μέρους του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα πολλαπλά προβλήματα που προκάλεσαν ο σεισμός της 17ης Νοέμβρη κι οι μετασεισμοί του, όπως κι η πλήρης απαξίωση και υπολειτουργία του εκεί Κέντρου Υγείας.

Αίτημα της τοπικής κοινότητας προς την Δημοτική Αρχή ήταν βέβαια να προσκληθούν -εκτός του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αίτημα όμως που αγνοήθηκε αφού κανένας απ΄ αυτούς δεν ειδοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να παρευρεθούν μόνο ο δήμαρχος με τον στενό πυρήνα κάποιων συνεργατών του αντιδημάρχων και πέρα απ΄ αυτούς ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι που έμαθαν για την συνέλευση από μόνοι τους!

Όπως προείπαμε το θέμα που απασχόλησε περισσότερο όλων την συνέλευση ήταν η μη λειτουργία του Κ.Υ. με αιχμή του δόρατος το συμβάν που πρωτοδημοσίευσε το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ, σχετικά με τον μαθητή του Δημοτικού που χτύπησε στο φρύδι κι όταν τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Βασιλικής για τα απαραίτητα ράμματα, τους υποδέχτηκε μόνο η καθαρίστρια, με αποτέλεσμα ο μικρός τραυματίας να μεταφερθεί απ΄τους οικείους του εσπευσμένως στο Νοσοκομείο Λευκάδας!…

Η απόπειρα του δημάρχου να ρίξει τα βάρη για την μη λειτουργία του Κ. Υ. στους γιατρούς έπεσε στο κενό, όπου επίσης έπεσε κι η συχνή αναφορά του στην υποτιθέμενη συνεργασία του με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, απ΄την οποία θα δρομολογηθούν οσονούπω (υποτίθεται) ασαφείς κι αόριστες  λύσεις για τις σεισμόπληκτες περιοχές.  Το συμπέρασμα τελικά απ΄την συνέλευση είναι πως τα ψέμματα για τους αυτοδιοικητικούς τελειώσανε κι ότι πλέον οι κάτοικοι της Νότιας Λευκάδας απαιτούν πραγματικές και συγκεκριμένες ενέργειες και λύσεις εδώ και τώρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *