Έρχονται και οι αρμόδιοι (για τον σεισμό)…

ελικοπτ.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί. Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ο ΟΑΣΠ

Κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υφυπουργό Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, μεταβαίνουν στη Λευκάδα για επιτόπια αυτοψία και συντονισμό των υπηρεσιών μετά τον πρωινό σεισμό, μεγέθους 6,1 ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί και έγινε αισθητός στη μισή ηπειρωτική Ελλάδα και βρήκαν τον θάνατο 2 γυναίκες.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην έχουμε αυτά που υπήρξαν στην Κεφαλονιά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Ο κ. Λέκκας είπε ότι μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί 20 μετασεισμοί πάνω από 2,5 ρίχτερ με το μεγαλύτερο να είναι 5,1 στις 10:52. Στο νησί έχουν ήδη φτάσει κλιμάκια σεισμολόγων και μηχανικών, ενώ ο ΟΑΣΠ είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στη Λευκάδα μεταβαίνει και ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Νικολακόπουλος, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται και άνδρες της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και τα Ιωάννινα. Το νοσοκομείο Λευκάδας εξυπηρετεί αυτή την ώρα μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ γιατροί του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής προκειμένου να το ενισχύσουν.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βαγγέλης Ανδρεάτος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαψεύδει την είδηση για τρίτο νεκρό από τον σεισμό. «Πρόκειται για κάποιον που ήταν εγκλωβισμένος, αλλά έχει ήδη εγκλωβιστεί» είπε ο κ. Ανδρεάτος και συνιστά ψυχραιμία.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε, έχει κάνει έκκληση στο ΓΕΕΘΑ να αποσταλούν στο νησί σκηνές και υπνόσακοι.Ο κ. Ανδρεάτος, θα βρίσκεται σε λίγη ώρα στη Λευκάδα, ενώ στην Κεφαλονιά, όπου βρισκόταν μέχρι τώρα, διαπίστωσε ότι πολλά κτίρια έχουν «πληγωθεί» από τον σεισμό. «Οι ζημιές είναι μόνο υλικές στην Κεφαλονιά, αλλά πολλά κτίρια έχουν καταπονηθεί», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *