Φεστιβάλ Λευκάδας: Εικόνες απ΄την 4η βραδιά (Τετάρτη 19-8)

ΑΡΧΙΚΗ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν κι η 4η βραδιά του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας με πολύ καλή παρουσία απ΄τα πέντε συνολικά χορευτικά συγκροτήματα που εμφανίστηκαν.

Τον …χορό άνοιξαν οι Ιάπωνες με τους γνωστούς πολεμικούς τους ρυθμούς και τις εντυπωσιακές στολές. Δυστυχώς όμως, ένα απρόσμενο τεχνικό πρόβλημα κατέστρεψε τις σχετικές φωτογραφίες μας. Ακολούθησαν οι Ουκρανοί (εκ Καναδά) που έδειξαν να έχουν ενστερνιστεί πλήρως την (υψηλή) Ουκρανική χορευτική τεχνική και ακολούθησαν οι Κινέζοι με τα ξεχωριστά  μουσικά τους όργανα και τους ακόμη πιο ξεχωριστούς χορευτικούς ρυθμούς τους!

Την παράσταση όμως έκλεψε η Νέα Χορωδία Λευκάδας με πολυάριθμο χορευτικό προσωπικό, που επαρκούσε για δυο χορευτικούς κύκλους στην (μεγάλη) πίστα! Χόρεψαν σε νησιώτικους ρυθμούς, κυρίως των Δωδεκανήσων και στην συνέχεια Σμυρναίικους χορούς, ενώ πριν είχαν παιχθεί στο βίντεο γουώλ συγκινητικές σκηνές απ΄την ζωή και την πόλη, της προ του 1922 αρχοντικής Σμύρνης!

Την παράσταση έκλεισε το Σέρβικο συγκρότημα απ΄την αδελφοποιημένη πριν με την Καρυά (και τώρα με την Λευκάδα) πόλη Poliana.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ απ΄την συγκεκριμένη παράσταση:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *