Λες και ήταν χθες(!) παρότι πέρασαν 35 χρόνια…

ΑΡΧΙΚΗ

[Σημείωση Σύνταξης:Μετά από (αρκετά) τηλεφωνήματα κυρίως αναγνωστριών μας, που μας ζήτησαν να επαναφέρουμε την ανάρτηση αυτή, (γιατί δυσκλεύονταν να την βρουν, όπως μας είπαν), ευχαρίστως την επαναφέρουμε].

 

Το σχολικό κουδούνι ξαναχτύπησε χθες το βράδυ, στο εστιατόριο της παραλίας Σικελιανού “GUSTOSO”, για τα δυο τμήματα (Γ1 και Γ2) της Γ΄τάξης του Λυκείου Θηλέων Λευκάδας κατά τη σχολική χρονιά 1979-80!

Και ήταν (σχεδόν) όλες εκεί, με αγκαλιάσματα και φιλιά και κυρίως με ατέλειωτες τις γλυκιές νεανικές θύμισες! Μαζί τους, ενεργές συνταξιδιώτισσες  σ΄αυτό το όμορφο ταξίδι των αναμνήσεων ήταν τρεις αγαπημένες καθηγήτριές τους: Η φιλόλογος κα Δέσποινα Καλέζου, η καθηγήτρια των αγγλικών κα Ελένη Σταματέλου κι η γυμνάστρια κα Βασιλική Παπαβασιλείου.

Η συγκίνηση, οι αγκαλιές και τα φιλιά περίσσεψαν στο ξεκίνημα της βραδιάς κι ήρθαν ν΄ αντικαταστήσουν τη γλυκιά προσμονή όλων των τελευταίων ημερών, που όσο πλησίαζε το μεγάλο ραντεβού τόσο εντείνονταν βασανιστική.

Τριανταεφτά (δηλαδή σχεδόν όλες) ήταν οι μαθήτριες που ανταποκρίθηκαν και παρευρέθηκαν σ΄ αυτή τη συνάντηση. Για να συμβεί όμως αυτό, κάποιες χρειάστηκε να ταξιδέψουν στη Λευκάδα από Αθήνα, από Χαλκιδική, από Βόλο, από Πάτρα, από Κέρκυρα κι απ΄ αλλού, αφήνοντας δουλειές, παιδιά και μερικές  …εγγόνια!

Όμως άξιζε τον κόπο μόλις οι θύμισες άρχισαν να ξετυλίγονται στο μεγάλο τραπέζι, πριν ακόμα έρθουν οι σαλάτες κι οι ποικιλίες! Πρώτα οι έντονες με τα ζωηρά χρώματα κι ύστερα οι πιο ξεθωριασμένες και θαμπές. Κι ήταν κυρίως αυτές, οι δεύτερες, που κράτησαν εκεί την παρέα των ώριμων πλέον κυριών, μέχρι πολύ μετά τα μεσάνυχτα…

Γ1

Τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και ν΄ ανταμώνουν συχνότερα. Γιατί τούτο το ραντεβού, με βάση τον προγραμματισμό (για επόμενη συνάντηση στις 15-8-85) που αναγράφεται στον πίνακα της τάξης του Γ1 της (δεύτερης) φωτογραφίας, μας φαίνεται πως καθυστέρησε λίγο. Για την ακρίβεια καθυστέρησε …30 χρόνια και δυο μέρες!

Αλλά πάντως, κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί το έχουμε χωρίσει σε τρία μέρη: Στο Α΄μέρος περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες με τα καλωσορίσματα, στο Β΄μέρος οι αναμνηστικές φωτογραφίες και στο Γ΄μέρος, που είναι και το μεγαλύτερο, γενικώς οι φωτογραφίες της βραδιάς.

Α΄μέρος. Τα καλωσορίσματα:

Β΄Μέρος: Οι αναμνηστικές

Γ΄Μέρος: Στιγμιότυπα της βραδιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *