Η Δοξολογία για την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

ΑΡΧΙΚΗ

Κορυφώθηκαν σήμερα (Πέμπτη 21-5-2015) λίγο πριν το μεσημέρι οι εκδηλώσεις για την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα, με την Δοξολογία που -όπως έχει καθιερωθεί- τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα της πόλης και την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε με την παρουσία του εκ των κτητόρων κ. Σταύρου στους τάφους των Βαλαωρίτη και Σταύρου από ομάδα ιερωμένων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπόλίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, καθώς και με την κατάθεση στεφάνων που επακολούθησε στο Ηρώο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, που ευτυχώς αυτή τη φορά ήταν σοβαρός, εξόχως ενδιαφέρων κι αρκούντως ενημερωτικός για τις συνθήκες και τα συμβάντα εκείνης της εποχής, (σε αντίθεση με τους ανεκδιήγητους “νεωτερισμούς” που ακούσαμε πρόσφατα), εκφώνησε η φιλόλογος καθηγήτρια κα Δέσποινα Καλέζου. Φαίνεται πως μετά απ΄το πάθημα εκείνων,  τούτοι οι διοργανωτές έλαβαν τα μέτρα τους…

Στις σημερινές εκδηλώσεις παρευρέθη, εκτός των ντόπιων “επισήμων” κι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μωραΐτης.

Διοργανωτής των σημερινών εκδηλώσεων, όπως και όλων όσων προηγήθηκαν φέτος για την Ένωση ήταν ο Ορφέας υπό την αιγίδα της ΠΕ Λευκάδας, ο οποίος πρέπει να πούμε πως συνολικά τα κατάφερε θαυμάσια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *