Απολλωνιστές και “Λεκατιανοί” ξεφάντωσαν με ρεμπέτικα στην Καρυά

ΑΡΧΙΚΗ

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω σις φωτογραφίες)

Η σειρά του Απόλλωνα Καρυάς ήταν χθές (Σάββατο 18 Απρίλη 2015) να φιλοξενήσει την αποστολή της Δημοτικής Χορωδίας του αδελφοποιημένου δήμου Leucate της Γαλλίας, η οποία ως γνωστόν είναι φιλοξενούμενη του δήμου Λευκάδας κατά την τελευταία εβδομάδα. Και το ιστορικό σωματείο της Καρυάς ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο σ΄ αυτή του την υποχρέωση κι έτσι οι φιλοξενούμενοι φίλοι μας απόλαυσαν ένα απ΄τα καλύτερα βράδια στον τόπο μας κι έφυγαν κατενθουσιασμένοι απ΄ την όμορφη ορεινή μας κωμόπολη.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου της Καρυάς και περιλάμβανε μπουφέ με παραδοσιακά “χειροποίητα” φαγητά και λαϊκή – ρεμπέτικη μουσική, όπου χοροί όπως οι καρσιλαμάδες, τα χασάπικα και τα ζεϊμπέκικα είχαν την τιμητική τους.

Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ένα ποιοτικό τρίο από γνωστούς ντόπιους μουσικούς κι η βραδιά ξεκίνησε με την καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δυο φορέων και με την παρουσία και συμμετοχή της δημοτικής Αρχής, που εκπροσωπήθηκε απ΄τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τον π. δήμο Καρυάς, από τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κι από την πρόεδρο της τοπικής δημοτικής κοινότητας.

11Α

Οι πρόεδροι ανταλλάσσουν αναμνηστικά κι η σημερινή μεταφράστρια (αριστερά) ήταν άψογη!

Μετά την ανταλλαγή των αναμνηστικών ακούθησε πλούσιος μπουφές με πεντανόστιμα ντόπια φαγητά και λαδόπιτα που είχαν φτιάξει με πολύ μεράκι οι γυναίκες του Απόλλωνα, όπως και με άφθονο ντόπιο κρασί που μαζί με το ούζο ανέβασε το κέφι γρήγορα!

Στο γλέντι συμμετείχε και μια αντιπροσωπεία από τοπικό πολιτιστικό Σύλλογο της Κοζάνης που η επίσκεψή τους ήταν προγραμματισμένη (πριν να μας έρθουν οι Γάλλοι), στα πλαίσια των σεμιναρίων παραδοσιακών χορών που οργανώνει ο Απόλλωνας.

12α

Τα μικρά του Απόλλωνα που ξεκίνησαν το χορό, έκλεψαν τελικά την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν!

13Α

Η σκυτάλη μετά πέρασε στους μεγάλους που πραγματικά το απόλαυσαν…

Ο χορός ξεκίνησε με τα μικρά του Απόλλωνα που εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν και συνεχίστηκε μέχρι αργά με την συμμετοχή όλων, Απολλωνιστών, Κοζανιτών και Γάλλων κι ο Απόλλωνας απέδειξε για μια ακόμη φορά πως παραμένει ασυναγώνιστος στην οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων…

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *