Δ. Τ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών “ΦΩΤΕΙΝΟΣ”

Δ. Τ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών “ΦΩΤΕΙΝΟΣ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ

ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 28/8/2020

 

Συνήλθε την Τετάρτη 26/8/2020 και ώρα 6μμ στο Δημαρχείο Λαζαρατων στους Σφακιώτες το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ” με θέμα:

Ενημέρωση – Συζήτηση των βασικών θεμάτων και προβλημάτων του συλλόγου.

Επισης θέμα της συνεδρίασης ήταν τα κύρια προβλήματα των ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ, τα οποία , το νέο Δ.Σ. έχει σκοπό να τα αναδείξει και να διεκδικήσει τη λύση τους, σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των Σφακιωτών.

Προσκλήθηκαν και παρεβρέθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

Επίσης προκλήθηκαν οι πέντε Σφακισάνοι δημοτικοί σύμβουλοι.      Παρευρέθηκαν οι  Παναγιώτης Γληγόρης και Κων/νος Γληγόρης.

Προσκλήθηκε επίσης και παρέστη ο  αντιδήμαρχος Σφακιωτών κ Νίκος Βικεντιος

Η συζήτηση η οποία ήταν ενδιαφέρουσα με έντονο προβληματισμό, επικεντρώθηκε στα εξής:

ΔΡΟΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ. Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να προχωρήσουν τα έργα και να ολοκληρωθει Δεν πρέπει να παραμείνει κλειστός για έκτη χρονιά.

ΦΑΡΑΓΓΙ της ΜΕΛΙΣΣΑΣ: Πρέπει να επισκευαστούν οι ξύλινες κατασκευές, να καθαριστεί ο δρόμος.Να διεκδικήσουμε την μελλοντική διάνοιξη του φαραγγιού προς την Απόλπαινα και πρόσβαση στον Κάβαλλο και το Σπανοχώρι.

ΜΝΗΜΕΙΟ εξέγερσης των χωρικών κατά της αγγλοκρατίας: Να αποκατασταθεί το μνημείο στην αρχίκή του  κατάσταση το συντομότερο δυνατόν, αφού έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από την καταστροφή του.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ: να επιστρέψει ο αγροτικός γιατρός στην οργανική θέση του και να ανοίξει το αγροτικό ιατρείο ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι Σφακισάνοι.

ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ: Να αγοραστεί απινιδωτής και να εκπαιδευτεί άτομο που θα τον χειρίζεται ώστε να μην κινδυνεύουν  καρδιοπαθείς να πεθάνουν

Αναφέρθηκαν επίσης τα εσωτερικά θέματα του Συλλόγου

Αναφέρθηκε επίσης ότι απόφαση του Δ.Σ. είναι να γίνουν ενημερωτικές επαφές με τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Καλό ,τον Βουλευτή κ. Θανάση Καββαδά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Κτενά που είναι και Σφακισάνος.

Η Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας

Γεωργία Παπαδοπούλου                                 Γιώργος Γεωργάκης

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *