Τέλος οι διακοπές ρεύματος σε Μανάση & Νικολή

Τέλος οι διακοπές ρεύματος σε Μανάση & Νικολή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 2 Απριλίου 2020

 

Αποκαθίσταται το χρόνιο πρόβλημα ηλεκτροδότησης

στα χωριά Μανάση και Νικολή

 

Έπειτα από πυκνές επαφές που είχε εκ νέου με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Άρτας και τον Προϊστάμενο ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας, ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με το πρόβλημα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση των χωριών Μανάση και Νικολή, αλλά και σχετική επιστολή που είχε αποστείλει, σήμερα έσπευσαν επιτόπου δύο συνεργεία για να επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα.

Τέλος οι διακοπές ρεύματος σε Μανάση & Νικολή

Ο Βουλευτής στις επαφές του μετέφερε ότι το πρόβλημα παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, και εντοπίζεται συγκεκριμένα στο σημείο Βρατσουνάδα, όπου τα παράλληλα καλώδια που διασχίζουν το ρέμα αιωρούνται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, ώστε όταν η περιοχή πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως βροχές και ισχυρούς ανέμους, από την έντονη ταλάντωση ακουμπούν μεταξύ τους, βραχυκυκλώνουν και προκαλούν διακοπές ρεύματος. Επιπλέον τόνισε ότι θα πρέπει να καθαριστούν τα κλαδιά των δέντρων που έρχονται σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια, από τον Άγιο Βασίλειο μέχρι τα χωριά Μάναση και Νικολή, καθώς και αυτά δημιουργούν πολύ συχνά διακοπές.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που όλος ο κόσμος μένει σπίτι, πρέπει αν μη τι άλλο να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή βασικών αγαθών, όπως το ρεύμα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα στα χωριά Μανάση και Νικολή τα σπίτια έμεναν ολόκληρη ημέρα χωρίς ηλεκτρικό – και αυτό το πρόβλημα παρέμενε ανεπίλυτο επί χρόνια.

Οι κάτοικοι των περιοχών, πολλοί από τους οποίους ηλικιωμένοι, είχαν ξεπεράσει τα όρια της υπομονής τους, καθώς ιδιαίτερα το χειμώνα οι διακοπές στερούσαν από τους κατοίκους όχι μόνο τις βασικές οικιακές λειτουργίες, όπως ο φωτισμός, η ψύξη και η προετοιμασία του φαγητού, αλλά και την θέρμανση, με πολύ επιβαρυντικά αποτελέσματα για την υγεία.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο ΔΕΔΔΗΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στις οχλήσεις μου και έστειλε συνεργεία, τα οποία τοποθέτησαν μία επιπλέον κολώνα, μεγάλωσαν την απόσταση μεταξύ των καλωδίων και καθάρισαν τα κλαδιά. Είμαι βέβαιος ότι πλέον, με τις παρεμβάσεις που γίνονται ένα χρόνιο πρόβλημα λύνεται οριστικά.»

Τέλος οι διακοπές ρεύματος σε Μανάση & Νικολή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *