Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας

Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας, Ιωάννη Μπάκαβο

 

«Το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Λευκάδας και των νησιών της, όσο και στο τουριστικό προϊόν της περιοχής», ήταν το κοινό συμπέρασμα κατά τη χθεσινή συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας, Ιωάννη Μπάκαβο.

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης ο κ. Κτενάς καλωσόρισε τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ συζητήθηκαν και οι δυνατότητες συνεργασίας για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας στην επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας
2020.02.03 @ Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας, Ιωάννη Μπακαβό. #ΠΙΝ #Λευκάδα #ΔημόσιαΥγεία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της επαρκούς υγειονομικής κάλυψης του Καλάμου και του Καστού, και ζήτησε από τον κ. Μπάκαβο τη συνεργασία του, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα εγκατάστασης λύσεων Τηλεϊατρικής στα δύο αυτά νησιά, πρόταση που έτυχε της θετικής ανταπόκρισης του νέου Διοικητή.

Από την πλευρά του ο κ. Μπάκαβος τόνισε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, αλλά και την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του Κέντρου Υγείας της Βασιλικής.

«Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και εμείς ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, και θα πρέπει το Κράτος να στρέψει σύντομα το βλέμμα του στο πρόβλημα αυτό. Ωστόσο, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη αυτή στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας, ενισχύει από τους δικούς της λιγοστούς πόρους και τη στελέχωση των δομών υγείας της Λευκάδας με επικουρικούς γιατρούς» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας και συμπλήρωσε: «Το Κέντρο Υγείας της Βασιλικής έχει σημαντικό ρόλο στις υπηρεσίες υγείας που παρέχει το νησί μας, τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες. Θα είμαστε δίπλα σας, ώστε συνεργαζόμενοι, να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα εθνικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αναβάθμισή του.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *