Όταν οι άλλοι αδυνατούν αναλαμβάνει ο Μελάνυδρος

Όπου δεν πάει άλλος πάει ο Μελάνυδρος!

Αυτή ήταν η εικόνα στην είσοδο του Νεοχωρίου, τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Γι αυτό και αποτέλεσε θέμα του κύριου άρθρου της 23ης Μαρτίου του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ με τον τίτλο “Αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια στο Νιοχώρι“. Όμως δεν μείναμε στο άρθρο μόνο, αλλά κινητοποιήσαμε -μαζί με τον τοπικό Σύλλογο “Μελάνυδρο” και άλλους συγχωριανούς- κάθε αρμόδιο που θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα, δεδομένου μάλιστα πως η παρακείμενη εκκλησία του Ευαγγελισμού, μοναδικό δείγμα Ναού Βυζαντινού ρυθμού στο νησί μας- θα γιόρταζε την 25η Μαρτίου.

Επειδή η αιτία που προκάλεσε αυτή την ανωμαλία ήταν η κατάρρευση ενός τοιχίου του μοναδικού δρόμου που οδηγεί (από το Νυδρί) στο Νιοχώρι, που για λόγους ασφαλείας απέκλειε την άνοδο στο χωριό τ0υ κανονικού απορριμματοφόρου  για να αδειάσει και να μεταφέρει τα απορρίμματα, μας ενημέρωσαν από την υπηρεσία καθαριότητας ότι θα στείλουν το μικρό απορριμματοφόρο για να αποκαταστήσει την ανωμαλία.

Όπου δεν πάει άλλος πάει ο Μελάνυδρος!

Κάπως έτσι φτάσαμε στην παραμονή της μεγάλης γιορτής του Ευαγγελισμού και κανένα φως για επίλυση του προβλήματος δεν φαίνονταν στον ορίζοντα.  Όμως όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ! Αυτοπιστρατεύτηκε λοιπόν ο ίδιος ο Μελάνυδρος και με πρωταγωνιστές την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του, αφού καθάρισαν την εκκλησία σκούπισαν το προαύλιο κι άσπρισαν τα πεζούλια και τους κορμούς των δένδρων, και φόρτωσαν -παρά την δυσωδία-  ένα μέρος από τα σκουπίδια  στα αυτοκίνητά τους και τα κατέβασαν κάτω. Τα υπόλοιπα κατέβηκαν με την συνδρομή της τοπικής Κοινότητας, η οποία έδεσε με κορδέλα τους κάδους (σε συσκευασία δώρου, όπως φαίνεται στην κάτω φωτογραφία), ώστε να μην ρίξουν μέσα νέα απορρίμματα, μέχρι να αποκατασταθεί ριζικά το πρόβλημα!

Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς, πέρα από πολλά και θερμά συγχαρητήρια στον πρωτοπόρο και δραστήριο Σύλλογο του χωριού;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *