Το σχόλιο: Γιατί «κόψαμε» το μήνυμα του «Ακαδημαϊκού»

Το σχόλιο: Γιατί «κόψαμε» το μήνυμα του «Ακαδημαϊκού»

Πήραμε ένα μήνυμα από τον «Ακαδημαϊκό(*) συντονιστή πασών των ωνίων», όπως υπογράφει, με θέμα του, τι άλλο; την σημερινή εθνική επέτειο. (* Τον τίτλο «ακαδημαϊκός», όπως μας διευκρινίζει, τον απέκτησε επειδή παλιά που ζούσε στην Αθήνα, έμενε στην περιοχή «Ακαδημία Πλάτωνος»!)

Ως γνωστόν, το κακό με αυτού του είδους τα μηνύματα έχει παραγίνει, αφού το κάθε ψώνιο στέλνει κι από ένα, πλην όμως ο «ΑκαδημαΪκός» ασφαλώς το δικαιούται καθόσον τυγχάνει και συντονιστής τους!

Μόνο που με πολύ στεναχώρια μας αναγκαστήκαμε να το κόψουμε, πράγμα που όποτε χρειαστεί να το κάνουμε μας γεμίζει με πολλή στεναχώρια, αφού είμαστε αναφανδόν κατά της λογοκρισίας.  Όμως σε τούτη την περίπτωση το κάναμε για να προστατέψουμε τον ίδιο, ώστε να μην εκτεθεί με τις ανιστόρητες κοτσάνες που έγραψε!

Δεν θα επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, όμως για να το ξέρει για την επόμενη φορά , θα του πούμε πως στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη του 40, δεν γιορτάζουμε για  την …απελευθέρωσή  μας  απ΄ τον κατακτητή, όπως γράφει, αλλά για την νικηφόρα αντίστασή μας απέναντι στον επιτιθέμενο φασιστικό στρατό του Μουσουλίνι.  Ο Ιταλικός στρατός λοιπόν ουδέποτε μας κατέκτησε,  παρότι  υπήρξε (στην συνέχεια) στρατός κατοχής. Αυτό συνέβη μετά τον Απρίλη του 1941 και αφού κατέκτησε την χώρα μας ο Γερμανικός στρατός…

Αυτά τα ολίγα για τον αγαπητό μας Ακαδημαϊκό-συντονιστή και πολλά χαιρετίσματα στα …ψώνια του!

Ο Σχολιαστής   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *