Βραχείες παρεμβάσεις του Κέντρου πρόληψης σε Νηπιαγωγεία

διαυλος

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ

ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΔΙΑΥΛΟΣ»

 

Στράτου Τσέγιου 9

31 100, ΛΕΥΚΑΔΑ

Τηλ. 26450 24248 Fax:26450 23176

Εmail: keprolef@otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης  με ομάδα-στόχο τους μαθητές της Α’/θμιας Εκπ/σης, υλοποιήθηκαν 9 βραχείες παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία του Δήμου Λευκάδας.

Στόχος μας ήταν να εμπλέξουμε τους  μικρούς μαθητές σε μια ενεργητική διαδικασία μάθησης της ίδιας τους της προσωπικότητας, χρησιμοποιώντας ως μέσο παραμύθια με παιδαγωγικά και ουσιαστικά μηνύματα.

Με αφορμή ένα συγκεκριμένο παραμύθι κάθε φορά  τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν θέματα αυτογνωσίας, φιλίας, διαφορετικότητας, φόβων ή/και άλλων έντονων συναισθημάτων.

Μαζί, λοιπόν, με την ευχαρίστηση της ανάγνωσης των παραμυθιών, δόθηκε ο χώρος στα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα  και από την άλλη –με βάση την ενθάρρυνση- να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση μιας πιο δημιουργικής συνεργασίας μέσα στην τάξη.

Τα νηπιαγωγεία που συμμετείχαν στη δράση μας ήταν: 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Λευκάδας, 6ο νηπιαγωγείο Λευκάδας, 7ο νηπιαγωγείο Λευκάδας, 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Νυδριού και το Νηπιαγωγείο Βλυχού.

Τις παρεμβάσεις οργάνωσαν και υλοποίησαν από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης, η κα Βασιλική Κατωπόδη, ο κ. Νικόλαος Ροντογιάννης και η κα Σοφία Ασπρογέρακα – Αργύρη.

Ευχαριστούμε θερμά τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων καθώς και τις νηπιαγωγούς για την άψογη συνεργασία, καθώς και τη φιλοξενία που μας παρείχαν στα σχολεία τους.

 

 

 Κέντρο Πρόληψης

 

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *