Ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας στη Λευκάδα

Φωτ. 1

Στη Λευκάδα βρέθηκε ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας, όπου συμμετείχε στην 3η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Εκεί συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρο Χαλκιά, τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή και τον πρόεδρο του επαγγελματικού επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από το σεισμό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας τόσο στην πορεία ανάπτυξης που πρέπει να λάβει η ελληνική οικονομία όσο και στην προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό ζήτημα. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση όχι απλώς δε διαθέτει ρεαλιστικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά προωθεί τη διεύρυνση του πελατειακού κράτους και την επιβολή δυσβάσταχτων φόρων. Καταλήγοντας, αναγνώρισε το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στα προγράμματα ΕΣΠΑ και δήλωσε τη θετική του γνώμη για την εκχώρηση πόρων στις Περιφέρειες για έργα περιβάλλοντος, αγροτικών και κοινωνικών δράσεων και καταπολέμησης της ανεργίας.
Στη συνέχεια ο βουλευτής με στελέχη του Ποταμιού επισκέφτηκε τον Διευθυντή της Αστυνομίας κ. Αθανάσιο Γούλα και τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής κ. Καρανίκα όπου συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες τους.
Μετά συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης Σεβασμιώτατο Θεόφιλο.
Αργότερα μίλησαν με τον Διευθυντή της Μαρίνας Λευκάδας κ. Σπύρο Δαλό για την ανάγκη ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή και τους τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να επιτευχθεί.
Τέλος, επισκέφτηκαν χωριά της Λευκάδας που είχαν πληγεί από το σεισμό όπως τη Βασιλική, τον Άγιο Πέτρο, το Δράγανο, το Αθάνι, το Κομηλιό και την Εξάνθεια. Ο κ. Φωτήλας διαπίστωσε τη συνεισφορά των πολιτών, των εθελοντών, των επιχειρήσεων, αλλά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και την ψυχραιμία που επέδειξαν οι πολίτες της περιοχής στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *