Δελτίο τύπου της Ν. Χορωδίας για την Βαρκαρόλα

αρχικη

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
1964                                                            Λευκάδα 17-08-2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό έθιμο της «ΒΑΡΚΑΡΟΛΑΣ» από τη Νέα Χορωδία Λευκάδας, με τη συμμετοχή της Αγιομαυρίτικης παρέας.
Οι χορωδοί του Ομίλου μας και οι κανταδόροι της Αγιομαυρίτικης παρέας, ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και παρουσίασαν στο πολυπληθές κοινό, που από νωρίς είχε κατακλύσει και τις δύο πλευρές του δυτικού καναλιού της πόλης, υπέροχες επτανησιακές μελωδίες και τραγούδια, με τη συνοδεία κιθάρων και μαντολίνων.
Οι στολισμένες βάρκες με τους χορωδούς-κανταδόρους και τα πριάρια που τις συνόδευαν, έμοιαζαν με νούφαρα πάνω στα γαλήνια νερά του καναλιού της πόλης.
Μεταξύ των άλλων, ακούστηκαν τραγούδια των Λευκαδίων συνθετών-μουσικών Διονύση Γράψα και Διονύση Γεωργάκη.
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ηλία Παπουτσόπουλο για την μακρόχρονη και πολύτιμη συνεισφορά του στην υλοποίηση του θεσμού της «ΒΑΡΚΑΡΟΛΑΣ».
Η Νέα Χορωδία θα συνεχίσει πιστά το έθιμο της «ΒΑΡΚΑΡΟΛΑΣ» γιατί πιστεύει ότι πάνω στη μουσική και το τραγούδι βρίσκεται το επιστέγασμα έκφρασης υψηλών συναισθημάτων και ανθρώπινων αξιών που μας κάνουν να αναπολούμε τα περασμένα.

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *