Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία στον Ι. Ναό της Μητροπόλεως: “Αναζητώντας την αλήθεια”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία είχαμε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2017 στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στην πόλη της Λευκάδας. Ομιλήτρια ήταν η συμπατριώτισσά μας κα ΕΙΡΗΝΗ ΓΡΑΨΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών-Διευθύντρια Νεφρολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών με θέμα: “ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ: ΣΥΜΜΑΧΟΙ Ή ΠΟΛΕΜΙΟΙ;”

Η κα Γράψα με την άμεση υποστήριξη του ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Ζαμπέλη και κάνοντας χρήση του βίντεο-γουώλ, προσέγγισε με εντυπωσιακή επιδεξιότητα το θέμα, σεβόμενη τόσο την θρησκευτική και πνευματική του διάσταση όσο και τον επιστημονικό ορθολογισμό που απορρέει απ΄την ιδιότητά της, δένοντάς τα αρμονικά με την πλούσια ιατρική της εμπειρία και πείθοντας τελικά για το συμβατό πίστης και επιστήμης το ακροατήριο, το οποίο πραγματικά έδειχνε συνεπαρμένο απ΄την ομιλία της.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που προσήλθε σ΄ αυτή την εκδήλωση, μόλο που την ίδια ώρα υπήρχαν δυο ακόμη εκδηλώσεις μεγάλων συλλόγων με ομιλίες επετειακού περιεχομένου! Πάντως χτυπητή ήταν η απουσία των τοπικών μας αρχόντων, οι οποίοι απουσίαζαν στο σύνολό τους. Μοναδική παρουσία υπήρξε μιας δημοτικής συμβούλου, κι αυτή όμως ήταν της αντιπολίτευσης. Οι Αρχές του τόπου προφανώς ήταν απασχολημένες αλλού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *