Από την επίσκεψη της Αλεξάνδρα Μπαλού στη Λευκάδα

Από την επίσκεψη της Αλεξάνδρα Μπαλού στη Λευκάδα

Από την επίσκεψη της Αλεξάνδρα Μπαλού στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουλίου η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ και περιφερειακή σύμβουλος Ιόνιων Νήσων, βρέθηκε στη Λευκάδα όπου, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ πραγματοποίησε τις εξής δραστηριότητες:

 

Την Τετάρτη 21 Ιούλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Λευκάδας. Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό ειδικά στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Επίσης, η αδυναμία του προσωπικού να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες λειτουργίας του νοσοκομείου αλλά και αυτές του εμβολιασμού που έχει «φορτωθεί» στα νοσοκομεία και όχι όπως θα έπρεπε σε ένα οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι ελλείψεις σε προσωπικό που επιβαρύνουν το ήδη υπάρχον δημιουργώντας ασφυκτικές εργασιακές συνθήκες (κούραση κλπ) εγκυμονώντας, εκ των πραγμάτων, κινδύνους, για τους ασθενείς.

Εκφράστηκε η στήριξη από μεριάς του κλιμακίου του ΚΚΕ, στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων του νοσοκομείου ενώ αναδείχθηκαν οι πολλές παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα ζητήματα της Υγείας, ιδιαίτερα με αφορμή την πανδημία, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιόνιων Νήσων.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης η Αλεξάνδρα Μπαλού μίλησε σε σύσκεψη με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στη Νικιάνα.

 

Την Πέμπτη 22 Ιούλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Βασικό ζήτημα συζήτησης ήταν η έλλειψη προσωπικού που αναγκάζει τους υπαλλήλους να καλύπτουν διαφορετικά πόστα ώστε «να λειτουργούν οι υπηρεσίες». Αυτές οι ελλείψεις προκαλούν τη δυσανασχέτηση των πολιτών από την καθυστέρηση στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη στήριξη στο δίκαιο αίτημα τους  για στελέχωση των υπηρεσιών. Επίσης, για την ανάδειξή του σε πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο με την ξεχωριστή συζήτηση που προκάλεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Ι. Ν.» για τα εργασιακά προβλήματα των υπαλλήλων της Περιφέρειας.

 

Το βράδυ της Πέμπτης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στην πλατεία της Καρυάς.

Από την επίσκεψη της Αλεξάνδρα Μπαλού στη Λευκάδα

Από την επίσκεψη της Αλεξάνδρα Μπαλού στη Λευκάδα

 

23-7-2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *