Συναντήσεις Ενώσεων ΕΛ.ΑΣ.με Βουλευτή και Αστυνομικό Διευθυντή

Συναντήσεις Ενώσεων ΕΛ.ΑΣ.με Βουλευτή και Αστυνομικό Διευθυντή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμος  Α΄ κ. ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας από κοινού με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ιονίων Νήσων, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΚΑΤΩΠΟΔΗ Επαμεινώνδα πραγματοποίησαν διαδοχικές επισκέψεις στον Βουλευτή Λευκάδας κ. ΚΑΒΒΑΔΑ Αθανάσιο και στον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας κ. ΓΑΒΡΙΛΗ Κωνσταντίνο.

Συναντήσεις Ενώσεων ΕΛ.ΑΣ.με Βουλευτή και Αστυνομικό Διευθυντή

       Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Βουλευτή, αναφέρθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τα μέλη αλλά και το αστυνομικό προσωπικό συνολικά, που υπηρετεί στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Δ/νσης Αστυνομίας Λευκάδας, με κυρίαρχο ζήτημα την ενίσχυσή τους  με αστυνομικό προσωπικό  την εν λόγω περίοδο, εξαιτίας των αναγκών που προκύπτουν από την αυξημένη επισκεψιμότητα στο νησί, δεδομένου και της εύκολης προσβασιμότητας της εισόδου του η οποία πραγματοποιείται οδικώς. Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε στον κ. Βουλευτή ότι παρόλο που η οργανική δύναμη στο μεγαλύτερο σύνολό της είναι καλυμμένη, στη πραγματικότητα όμως λόγω αποσπάσεων αστυνομικών σε Υπηρεσίες εκτός νομού, η αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί πάντα και ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο που οι ανάγκες αυξάνονται ραγδαία, στην πλήρη στελέχωση  των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Δ.Α. Λευκάδας. Ο κ. Βουλευτής με φιλόξενη διάθεση, μας ευχαρίστησε που είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε εμπεριστατωμένα για τα ζητήματα των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού και μας γνώρισε ότι ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά το κτιριακό του Αστυνομικού Μεγάρου Λευκάδας το οποίο θα στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφάλειας, το Τμήμα Τροχαίας και το επιτελείο  της Αστυνομικής Διεύθυνσης, έλαβε τέλος και με την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, ξεκινά o διαγωνισμός για τη μελέτη και κατασκευή του έργου. Επιπλέον ο κ. Βουλευτής αφού άκουσε με προσοχή όσα παραθέσαμε, αναγνώρισε το έργο και την καθημερινή προσφορά του Έλληνα αστυνομικού στην κοινωνία, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στα αιτήματά μας και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την προώθησή τους. Ευχαριστήσαμε τον κ. Βουλευτή για το σταθερό ενδιαφέρον του για το  κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου, καθώς και για τη βούλησή του να προωθήσει τα αιτήματά μας με το θεσμικό του ρόλο στο αρμόδιο Υπουργείο.

Συναντήσεις Ενώσεων ΕΛ.ΑΣ.με Βουλευτή και Αστυνομικό Διευθυντή

       Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας κ. ΓΑΒΡΙΛΗ Κωνσταντίνο, ο οποίος μας υποδέχθηκε με φιλική διάθεση και αναλύθηκαν ζητήματα-προβλήματα της υπηρεσιακής καθημερινότητας της Δ.Α. Λευκάδας με σημαντικότερο την κοινή τοποθέτηση για την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών του νησιού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω και της μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού εξαιτίας αποσπάσεων αστυνομικών εκτός νομού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *