Επερώτηση Γ. Καλούδη για το νερό της Κέρκυρας

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓ. (ΣΗΜΑ)

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mail:yorgoskaloudis@gmail.com,

1-12-2014
4Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ-ΦΡΑΓΜΑΤΑ
(άρθρο 16 παρ.1 Κανονισμού)

(1Η ΣΤΗ Π.Α. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-6Η ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ Π.Α. ΣΠΥΡΟΥ-Ν.Δ.)

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Μωραίτη

Κοιν.: ΜΜΕ και ΜΚΔ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

Κύριε Περιφερειάρχη,
Άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί εδώ και 4 μήνες και από εσάς και από τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και από τους κυβερνητικούς βουλευτές Κέρκυρας Δένδια και Γκερέκου και από τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Στ.Σαμοίλη για το υπ΄αριθμόν 1 πρόβλημα της Κέρκυρας, την ύδρευση κατοίκων και τουριστών με πόσιμο νερό από τα φράγματα, ως την ομόφωνα από τους φορείς της Κέρκυρας επιλεγείσα λύση, από το έτος 1995.ΟΙ Κερκυραίοι, συγκρινόμενοι με τους Αθηναίους,Θεσσαλονικείς, κλπκλπ, στερούνται πόσιμου νερού, το ίδιο και οι τουρίστες, και αυτή είναι άλλη μία αδικία, ανισότητα σε βάρος των Κερκυραίων. Και βέβαια είναι διαχρονική καταλήστευση σημαντικού μέρους του εισοδήματός τους και διαχρονική δυσφήμηση για τον τουρισμό της Κέρκυρας.
Το 2012 στη 3η ερώτησή μου για το θέμα και όταν είχα ζητήσει τον φάκελλο του θέματος και την αλληλογραφία Δήμου-Περιφέρειας(και διορισμένης)-κυβέρνησης Αθήνας-Ε.Ε-ερωτήσεις στη Βουλή-δηλώσεις-εξαγγελίες υπουργών και των βουλευτών Κέρκυρας Δένδια και Γκερέκου για δημοπράτηση του έργου. ο κ.Σπύρου είχε απαντήσει ότι «ο φάκελλος που έχει και χειρίζεται το θέμα περιέχει …δύο μόνον έγγραφα ! ! !»
Η όλη πολυετής διαδικάσία και εξαγγελίες ήταν μία μεγάλη απάτη από κυβέρνηση, κυβερνητικούς βουλευτές και κυβερνητικά κόμματα.
Είναι εμφανές και πρόδηλο ότι το κράτος της Αθήνας με τους βουλευτές του και τα κόμματά του δεν θέλει να έχουν πόσιμο νερό οι Κερκυραίοι αφενός μεν για να εισάγουν (για τα νοικοκυριά και τον τουρισμό) εμφιαλωμένο νερό της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο κυρίως από την Ήπειρο και να ληστεύουν το εισόδημα των Κερκυραίων (γι΄αυτό άλλωστε και « Η Ιόνια Οδός μετετράπη σε Ηπειρωτική Οδό») και αφετέρου για να μην αποκτήσει η Κέρκυρα την ελάχιστη οικονομική αυτονομία για αυτό το κοινωνικό αγαθό. Πολύ περισσότερο που η Κέρκυρα είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ποσοστό ετήσιων βροχοπτώσεων και θα μπορούσε και να εξάγει εμφιαλωμένο νερό. Εφέτος έβρεξε και 10 μέρες τον Ιούλιο, κάνοντας κακό στον τουρισμό.
Μετά από 3 μήνες εξουσίας σας και 6 μήνες προετοιμασίας σας,
Ερωτάσθε:
1) Τι φάκελλο σας παρέδωσε ο κ.Σπύρου ?
2) Εάν δεν σας παρέδωσε φάκελλο, συγκροτήσατε φάκελλο με την αλληλογραφία Δήμου-Περιφέρειας(και διορισμένης Περιφέρειας)-κυβέρνησης Αθήνας-Ε.Ε-ερωτήσεις στη Βουλή-δηλώσεις-εξαγγελίες υπουργών και των βουλευτών Κέρκυρας Δένδια και Γκερέκου για τη δημοπράτηση του έργου το 2012 ?
3) Θα μας δώσετε μέχρι τη συζήτηση της παρούσας αντίγραφο του φακέλλου ?
4) Σε τι ενέργειες και γραπτά διαβήματα έχετε προβεί εσείς?
5) Που ακριβώς βρίσκεται το θέμα αυτό ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *