Μια σπουδαία Ημερίδα: Με το βλέμμα στην 12μηνη τουριστική περίοδο

ΑΡΧΙΚΗ

Μια πολύ σημαντική ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Λευκάδας, παρακολουθήσαμε το Σάββατο (28 Φεβρουαρίου 2015) το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Θέμα της ήταν οι “προοπτικές 12μηνης Τουριστικής Ανάπτυξης & Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αθλητικού Τουρισμού Αναψυχής” και σκοπός της να ενημερωθούν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό και κυρίως οι επιχειρηματίες που διαθέτουν καταλύμματα για το πως θα μπορούσε η τοπική τουριστική περίοδος να επεκταθεί σε 12 μήνες το χρόνο και να οργανώσει τον λεγόμενο Αθλητικό Τουρισμό Αναψυχής.

2

Κατάμεστη η αίθουσα του Π. Κ.!

Έτσι ένα πλήθος ενδιαφερομένων που κατέκλυσε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, είχε την ευκαιρία ν΄ακούσει και να εμπλουτίσει τις σχετικές γνώσεις του για το θέμα του τίτλου, μετά την επιστημονική προσέγγιση και την τεκμηριωμένη παρουσίαση που είχε από διακεκριμένους ειδικούς και επιχειρηματίες.

1

Οι ομιλητές κι ο πρόεδρος: Από αριστερά προς τα δεξιά: Χρήστος Πετρέας, Νίκος Γιοβανίδης, Διονύσης Γαζής και Αχιλλέας Τζίμας.

Ο κ. Χρήστος Πετρέας μιλώντας πρώτος, έκανε μια άρτια και τεκμηριωμένη με στοιχεία επιστημονική προσέγγιση, κατέθεσε και ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Λευκάδας, εντόπισε τα τοπικά πιθανά σημεία του νησιού μας στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί η δωδεκάμηνη τουριστική περίοδος.

Ο κ. Αχιλλέας Τζίμας, παλαιός αθλητής και σημερινός επιχειρηματίας ο ίδιος επικεντρώθηκε στην οργάνωση αθλητικών-τουριστικών δράσεων αλλά και στις ιδιαίτερες προϋποθέσεις της επιχείρησης που έχει καταλύμματα.

Ο κ. Νίκος Γιοβανίδης της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας που μίλησε τρίτος, επικεντρώθηκε κυρίως στην προβλεπόμενη (απ΄τη Νομοθεσία) ασφαλή λειτουργία των πισίνων και στην υποχρέωση του Δήμου να διαθέτει πιστοποιημένο ναυαγοσώστη σε κάθε πλαζ που λούονται πολίτες.

Χαρακτηρίσαμε (στον τίτλο) “σπουδαία” την Ημερίδα, γιατί στον τόπο μας -που η συντριπτική πλειοψηφία των ασχολούμενων με τον τουρισμό είναι “εμπειρικοί και αυτοδίδακτοι”- τέτοιες επιμορφωτικές προσπάθειες είναι παραπάνω από απαραίτητες.

Συνεπώς αξίζουν συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία και στον πρόεδρό της κ. Διονύσιο Γαζή ο οποίος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο ρόλο του οικοδεσπότη κι επειδή “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”, όπως λέει ο λαός, ελπίζουμε πως αυτό θα είναι η αρχή και για άλλες αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *